[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای آرسنیک

کلثوم دیناروند، مهریار زرگری،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: عناصر کروم ( Cr )، نیکل ( Ni )، کادمیوم ( Cd )، آرسنیک ( As )، سلنیوم ( Se ) و روی ( Zn ) به­علت ضرورت و کمیت خیلی محدود در بدن انسان به­عنوان عناصر کمیاب در نظر گرفته می‌شوند. این عناصر به­عنوان ترکیبات ضروری سیستم‌های آنزیمی بیولوژیکال یا پروتئین‌های ساختاری مورد نیاز هستند. فقدان هریک از این عناصر کمیاب منجر به شرایط پاتولوژیک نامطلوب می­گردد و از آنجایی­که سرطان علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است، هدف از این مقاله، مروری جدید بر اثر عناصر کمیاب در ایجاد سرطان یا حفظ سلامتی است.

مواد و روش‌ها: از سایت‌های Scopus, PubMed, Google scholar و ScienceDirect استفاده شد. و معیار‌های مختلفی جهت انتخاب مقاله اعمال گردید.

نتایج: به­طور کلی سرطان‌زایی ترکیبات کروم، نیکل، کادمیوم و آرسنیک شناخته شده ‌است . سیستم ترمیم و بازسازی DNA اهداف بسیار حساسی برای این عناصر هستند که منجر به کاهش حذف آسیب‌های درونی DNA شده و خطر تشکیل تومور را افزایش می‌دهند. مطالعات اپیدمیولوژیک نشان می‌دهد که کروم و نیکل با سرطان ریه و بینی در انسان در ارتباط هستند. هم­چنین، تماس با آرسنیک و کادمیوم خطر ابتلا به سرطان ریه را افزایش می‌دهد. به­علاوه، براساس مطالعات انجام شده یک ارتباط معکوس بین مواجهه با سلنیوم و خطر سرطان پروستات و همین­طور بین روی و سرطان سینه دیده شده است.

نتیجه‌گیری: اگرچه تماس با محیط یک شرط اساسی در تجمع عناصر است، اما ویژگی‌های فردی و عوامل ژنتیکی نیز در ایجاد این وضعیت سهیم می باشند . به­طور کلی، اثرات عناصر کمیاب به فاکتورهای زیادی وابسته است.


نگار عطائی، مجتبی پنجه پور، مریم اصفهانی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ۱۲-۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: آرسنیک غیرآلی که سبب آلوده­کردن آب آشامیدنی بیش از ۱۰۰ میلیون انسان در دنیا شده است، یک ماده کارسینوژن است و مجاورت طولانی­مدت با آن می­تواند به­عنوان یکی از بزرگترین تهدیدها برای سلامتی انسان محسوب شود. حتی سطوح پائین مجاورت با آرسنیک، سبب افزایش ریسک سرطان پوست، مثانه و ریه می­گردد؛ به­طوری­که ریسک ابتلا به سرطان پوست را دو برابرکرده و سالانه بیش از ۵۲۹۷ مورد سرطان ریه به آرسنیک نسبت داده می­شود.

مواد و روش­ها: مطالعات اخیر در این زمینه با استفاده از بانک­های اطلاعاتی PubMed, Science direct, Google scholar, Ovid تحت بررسی مروری و آنالیز قرار گرفتند.

نتایج: آرسنیک از طریق القای استرس اکسیداتیو و تولید ROS در شروع و پیش­برد سرطان دخالت دارد. هم­چنین، متیلاسیون آرسنیک به وسیله s -آدنوزیل متیونین و گلوتاتیون، سبب تولید گونه­های بسیار سمی متیله آرسنیک با فعالیت سیتوتوکسیک قوی و اثر مهارکنندگی آنزیم و اثرات اپی­ژنیکی نظیر تغییرات هیستونی و متیلاسیون DNA می­شود. آرسنیک قادر است به گروه­های سولفیدریل سیستئین برخی از پروتئین­ها باند شده و فعالیت آنها را مهار کند. به­علاوه، دارای اثرات سینرژیک با تنباکو و الکل در القا سرطان می­باشد.

نتیجه­گیری: مرور مطالعات اخیر انجام شده نشان می­دهد که تماس با آرسنیک می­تواند به­عنوان یک بیومارکر قوی در کارسینوژنسیتی القا شده با آرسنیک مطرح شود. بیان مکانیسم­های کارسینوژنسیتی آرسنیک جهت درمان و پیشگیری از سرطان­های القا شده با این عنصر، اهمیت دارد.



صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.08 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4700