[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای یداللهی

ماندانا یداللهی، مصطفی سعادت، ایرج سعادت،
دوره ۷، شماره ۲ - ( فصلنامه ۱۳۸۲ )
چکیده

سابقه و هدف: شناخت اتیولوژی بیماری‌هایی از جمله سرطان‌ها از اولویت‌های پژوهشی محسوب می‌شود. در مورد نقش حذف ژنی در GSTM۱ از افزایش شانس ابتلا به چندین سرطان گزارشات متناقضی وجود دارد لذا به منظور تعیین رابطه ژنوتیپ‌های آن با بروز سرطان کولون، ‌این تحقیق در بیمارستان نمازی شیراز و گروه شاهد آنها انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: این تحقیق مطالعه‌ای مورد - شاهدی است که چند‌شکلی ژنتیکی GSTMI به وسیله تکنیک PCR در ۳۸بیمار مبتلا به سرطان کولون و ۷۶فرد سالم (به عنوان گروه شاهد) بررسی شد. داده‌ها با استفاده از آزمون مربع کای مورد قضاوت قرار گرفتند و میزان مواجهه بودن با ژنوتیپ‌ها و Ratio s ’ ODD آن محاسبه گردید

یافته‌ها: فراوانی ژنوتیپ null در گروه شاهد ۹/۳۲ و در مبتلایان به سرطان کولون ۵۰درصد می‌باشد(۰۵/۰ P< ) و افراد مبتلا بیشتر از ۲برابر افراد شاهد در مواجهه با ژنوتیپ Null بوده‌اند. در صورتی که دو گروه براساس سن طبقه‌بندی شوند آنگاه در سنین بالاتر از ۵۹سال ، بین ژنوتیپ null و ابتلا به سرطان کولون رابطه آماری معنی‌دار مشاهده می‌گردد(۰۲/۰ P< ).

نتیجه‌گیری: افراد هموزیگوس برای حذف ژنی در GSTM۱ به ویژه در سنین بالا، استعداد بیشتری جهت ابتلاء به سرطان کولون دارند.


صدیقه جعفری دیزچه، فاطمه سادات ایزدی آونجی، صفورا یداللهی، اسماعیل عزیزی فینی،
دوره ۲۶، شماره ۲ - ( دوماه نامه ۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: از اقدامات مؤثر در بهبود انجام فعالیت‌های زندگی در بیماران دارای بیماری‌های مزمن، توانمند‌سازی خانواده‌محور است. بنابراین مطالعه حاضر با هدف تعیین تأثیر الگوی توانمندسازی خانواده‌محور بر انجام فعالیت‌های روزانه زندگی سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی طراحی و اجرا شد.
مواد و روش‌‌ها: این مطالعه از نوع نیمه‌تجربی بود که روی ۸۰ سالمند مبتلا به نارسایی قلبی انجام گرفت. نمونه‌ها به شیوه دردسترس انتخاب شدند و به‌صورت تصادفی در دو گروه آزمون (۴۰ نفر) و کنترل (۴۰ نفر) قرار گرفتند. در گروه آزمون، آموزش توانمندسازی براساس الگوی خانواده‌محور در طی ۸ جلسه دوساعته برای فرد سالمند و مراقبت اصلی وی انجام گرفت. ابزار پژوهش در سه زمان قبل از شروع مداخله، بلافاصله و یک‌ماه پس از آن، توسط نمونه‌ها در دو گروه تکمیل گردید. داده‌ها در نرم‌افزار SPSS نسخه ۱۶ وارد شد و با استفاده از تست‌های آماری کای‌اسکوئر، تی مستقل و آنالیز واریانس با اندازه‌های تکراری تجزیه‌و‌تحلیل صورت گرفت.
نتایج: نتایج نشان داد که مقایسه میانگین نمره انجام فعالیت‌های روزانه زندگی در سالمندان در گروه آزمون بین زمان‌های قبل (۵/۱۲± ۱۹/۷۱)، بلافاصله (۳/۶۶± ۲۰/۲۶) و یک‌ماه پس از مداخله (۳/۸۶± ۲۳/۶۴) افزایش معنادار داشته است (۰/۰۰۰۱>P). همچنین نتایج آزمون آنالیز واریانس با اندازه‌های تکراری نشان داد که اثر متقابل گروه و زمان درمورد نمره انجام فعالیت‌های روزانه زندگی در گروه آزمون معنادار می‌باشد (۰/۰۰۰۱>P).
نتیجه‌‌گیری: الگوی توانمند‌سازی خانواده‌محور می‌‌تواند باعث بهبود انجام فعالیت‌های روزانه زندگی در سالمندان مبتلا به نارسایی قلبی شود.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.14 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4710