[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۲ نتیجه برای گوهری

رحیم احمدی، اعظم گوهری، محمد هوشمند،
دوره ۱۹، شماره ۱ - ( دوماه نامه ۱۳۹۴ )
چکیده

سابقه و هدف: مطالعات نشان می دهند که استرس قادر است بر سیستم تولید مثلی تاثیر بگذارد. هدف از مطالعه حاضر تعیین اثرات استرس صوتی بر سطح سرمی هورمون های LH ، FSH و تستوسترون در موش صحرایی نر می باشد.
مواد و روش ها: در این مطالعه ی تجربی-آزمایشگاهی تعداد ۲۸ سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به صورت تصادفی در ۴ گروه ۷ سری شامل گروه کنترل، و گروه های در مواجهه روزانه ۱، ۳ و ۶ ساعت با استرس صوتی تقسیم بندی شدند. پس از گذشت ۸ هفته نمونه خونی به روش قلب باز تهیه شد و سطح سرمی هورمون های LH، FSH و تستوسترون به روش ELFA سنجیده شد.
نتایج: سطح سرمی هورمون هایLH و FSH در تمام گروه های مواجه شده با استرس صوتی در مقایسه با گروه کنترل دچار کاهش معنی دار گردید (۰/۰۰۱>P). سطح سرمی هورمون تستوسترون در گروه های در مواجهه روزانه ۱، ۳ و ۶ ساعت با استرس صوتی در مقایسه با گروه کنترل نیز کاهش معنی دار یافت (به ترتیب، P<۰/۰۱ ،P<۰/۰۵ و ۰/۰۰۱>P).
نتیجه گیری: نتایج حاصل از این تحقیق نشان می دهند که استرس صوتی می تواند سبب کاهش سطح سرمی هورمون های LH، FSH و تستوسترون گردیده، باعث ایجاد آسیب در سیستم تولید مثلی نر شود؛ بر این اساس، پرهیز از مواجهه با استرس صوتی می تواند در بهداشت و سلامت سیستم تولید مثلی نقش مهمی ایفا کند.
مجید اسلامی، بهمن یوسفی، مجید میرمحمدخانی، علی گوهری، داریوش پهلوان، مهدی داداش پور، میلاد خانزاده، پریسا تاج دینی، آنا عبدالشاهی،
دوره ۲۶، شماره ۵ - ( دوماه نامه ۱۴۰۱ )
چکیده

سابقه و هدف: با گذشت بیش از دو سال از اپیدمی کووید ۱۹، این بیماری همچنان یک بحران جهانی می‌باشد. یکی دیگر از چالش‌های جهانی، مقاومت آنتی‌بیوتیکی است. بنابراین این مطالعه با هدف شناسایی و تعیین مقاومت آنتی‌بیوتیکی باکتری‌های جداشده در نمونه‌های خون بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بستری در بخش ویژه کرونا بیمارستان کوثر سمنان طی سال ۱۳۹۹ انجام شد.
مواد و روش‌ها: مطالعه حاضر، یک مطالعه توصیفی - مقطعی گذشته‌نگر می‌باشد که در بازه زمانی فروردین تا اسفندماه سال ۱۳۹۹ در سمنان اجرا شد. در این مطالعه ۲۲ نمونه خون کشت مثبت از نظر باکتری به‌صورت تمام‌شماری مربوط به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ وارد مطالعه شدند. میانگین سنّ بیماران مورد مطالعه ۷۴/۰۹ بود. ۱۳ نفر از بیماران مورد بررسی مرد و ۹ نفر زن بودند. اکثر بیماران مبتلا به دیابت و فشار خون بودند.
نتایج: کلبسیلا شایع‌ترین باکتری در بین نمونه‌های کشت‌شده بود. میانگین مدت بستری بیماران مبتلا به کووید ۱۹ کشت‌مثبت به‌ترتیب ۱۶/۰۹ روز بود. نتایج آنتی‌بیوگرام نشان داد که در باکتری‌های گرم منفی، بیشترین حساسیت مربوط به جنتامایسین و بیشترین مقاومت مربوط به مروپنم می‌باشد و در میان باکتری‌های گرم مثبت نیز بیشترین حساسیت مربوط به اگزاسیلین و کوآموکسی‌کلاو و بیشترین مقاومت مربوط به مروپنم است.
نتیجه‌گیری: عفونت ثانویه با علت باکتری‌ها، میزان مرگ‌ومیر بیماران مبتلا به کووید ۱۹ را افزایش می‌دهد و مقاومت آنتی‌بیوتیکی در باکتری‌های جداشده از بیماران مبتلا به کووید-۱۹ بالا می‌باشد.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 35 queries by YEKTAWEB 4702