[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای سروستانی

مجتبی سروستانی، علیرضا رجب زاده، غلامرضا قوی پنجه، طاهره مازوچی، مرتضی سلیمیان،
دوره ۲۸، شماره ۲ - ( دوماه نامه ۱۴۰۳ )
چکیده

زمینه و هدف: سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) یک اختلال اندوکرینی و ناباروری پیچیده است که با علائم مختلفی مانند مقاومت به انسولین، هایپرآندروژنیسم، عدم تخمک‌گذاری و وجود کیست در تخمدان مشخص می‌شود. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر تزریق داخل تخمدانی پلاسمای غنی از پلاکت (PRP) بر مورفولوژی تخمدان و مقاومت به انسولین در موش صحرایی مدل PCOS انجام شد.
روش‌ها: در این مطالعه تجربی، ۲۰ سر موش صحرایی نژاد ویستار به ۴ گروه (۵N=): کنترل، Sham، PCOS و گروه PCOS تیمار شده با PRP تقسیم شدند. برای القای PCOS از گاواژ مقدار ۱ mg/kg لتروزول محلول در کربوکسی متیل سلولز ۵/۰ درصد استفاده شد. برای گروه تیمار شده با PRP، مقدار ۳۵ میکرولیتر از PRP به طور مستقیم داخل هر دو تخمدان تزریق گردید. پس از دوره ۱۴ روزه تریتمنت، سطح سرمی انسولین، گلوکز خون و شاخص مقاومت به انسولین (HOMA-IR) اندازه گیری شد. همچنین برش­ های بافتی از تخمدان زده شد و تغییرات هیستوپاتولوژیک و تعداد فولیکول­ ها بررسی گردید.
یافته‌ها: در مقایسه با گروه PCOS، تزریق داخل تخمدانی PRP سبب کاهش معنی داری در سطح سرمی انسولین (۰/۰۱P<) و گلوکز (۰/۰۱P<) شد. گروه های دریافت کننده PRP کاهش معنی داری در مقدار شاخص مقاومت با انسولین (HOMA-IR) را نشان دادند (۰/۰۰۰۱P<). یافته‌های بافت شناسی نشان داد تیمار تک دوز با PRP سبب بهبود وضعیت پاتولوژیک تخمدان از جمله افزایش معنی‌دار تعداد فولیکول­های سالم (در همه مراحل تکاملی) و جسم زرد (۰/۰۰۰۱P<) و کاهش معنی ­دار تعداد فولکیول­ های کیستیک شد (۰/۰۰۰۱P<).
نتیجه‌گیری: تزریق PRP می­ تواند سبب بهبود علائم PCOS از جمله مورفولوژی تخمدان و مقاومت به انسولین شود. با این حال مطالعات بیشتری برای بررسی مکانیسم­های اثرگذاری PRP مورد نیاز است.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.16 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700