[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۱ نتیجه برای ربیع پور

فاطمه ربیع پور، سید داوود حسینی نسب، ارسلان سالاری،
دوره ۲۷، شماره ۵ - ( دوماه نامه ۱۴۰۲ )
چکیده

زمینه و هدف: پرفشاری خون یک عامل خطر مهم برای بسیاری از بیماری‌ها می‌باشد. پیشینه‌های پژوهش حاکی از فعالیت‌های شناختی و کارکردهای اجرایی متفاوت همچون حافظه کاری ضعیف‌تر در بیماران پرفشاری خون در مقایسه با افراد غیرمبتلا است. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین اثربخشی درمان مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر شاخص‌های حافظه کاری بیماران مبتلا به پرفشاری خون انجام شد.
روش‌ها: پژوهش حاضر یک کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده دوسو کور، براساس طرح پیش‌آزمون- پس‌آزمون و پیگیری دو ماهه با گروه کنترل بود. جامعه پژوهش شامل تمامی افراد مبتلا به فشار خون شهر رشت بود که در سال ۱۴۰۰ به بیمارستان تخصصی قلب حشمت شهر رشت مراجعه کرده بودند. از این ‌جامعه، ۳۴ نفر داوطلب واجد شرایط به‌روش نمونه‌گیری هدفمند انتخاب شدند و به روش تصادفی‌سازی تحت وب در دو گروه مداخله و کنترل تخصیص یافتند. ابزار مورد استفاده در این مطالعه، آزمون یک و دو بک (محرک پیشین) کرچنر (نسخه کامپیوتری نجاتی) بود و درمان ذهن‌آگاهی طی ۸ جلسه ۱۲۰ دقیقه‌ای به صورت هفته‌ای یک‌بار در مورد گروه مداخله اجرا شد.
یافته‌ها: قبل از مداخله در پیش‌آزمون، میانگین شاخص‌های حافظه کاری گروه مداخله و گروه کنترل اختلاف معنی‌داری نداشتند. در پایان مداخله در پس-‌آزمون، میانگین شاخص‌های حافظه کاری گروه مداخله (۱-بک، پاسخ‌های درست=۷۵/۱۷، زمان واکنش=۴۶۲/۶۱؛ و ۲-بک، پاسخ‌های درست=۶۷، زمان واکنش=۴۹۵/۸۱) و گروه کنترل (۱-بک، پاسخ‌های درست=۶۹/۳۵، زمان واکنش=۶۱۷/۷۵؛ و ۲-بک، پاسخ‌های درست=۵۹/۷۱ ، زمان واکنش=۶۶۳/۵۶) به طور معنی داری متفاوت بودند (۰/۰۰۱P<). به عبارتی درمان مبتنی بر ذهن‌آگاهی بر بهبود شاخص‌های حافظه کاری بیماران مبتلا به پرفشاری خون، اثربخش بود. همچنین نتایج در مرحله پیگیری در هر دو گروه تغییری نداشت که نشان‌دهنده پایداری درمان در گروه مداخله است.
نتیجه‌گیری: درمان ذهن‌آگاهی بر شاخص‌های حافظه کاری بیماران مبتلا به پر فشاری خون موثر است. لذا پیشنهاد می‌گردد که در مراکز درمانی از مداخله مذکور در جهت بهبود فعالیت‌های شناختی بیماران مبتلا به فشارخون استفاده گردد، اگرچه انجام مطالعات بیشتر در این زمینه ضروری به نظر می‌رسد.


صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 34 queries by YEKTAWEB 4700