سابقه و هدف: در سال های اخیر مقاومت سوش های قارچی فرصتطلب از جمله کاندیدا آلبیکنس بهمیزان زیادی افزایش یافته است. سمیت داروهای ضد میکروبی، ایجاد مقاومت در قارچ ها و تداخل های دارویی توجه به بررسی ترکیبات دارویی جدید را خاطر نشان می سازد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد قارچی نانوذرات نقره و طلا روی ولوواژینیت کاندیدایی در شرایط آزمایشگاهی بود.
مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی به منظور تشخیص نمونه ها از روش های معمول قارچ شناسی شامل: شکل ظاهری بر محیط کورن میل آگار، و کروم آگار و ایجاد لوله زایا استفاده گردید. جهت بررسی اثرات ضد قارچی نانوذرات نقره و نانوذرات طلای کروی شکل خریداری شده از شرکت نوترینو تهران، قطر هاله ممانعت از رشد با استفاده از روش انتشار دیسک اندازه گیری شد. میزان MIC و MFC ایزوله ها با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین گردید.
نتایج: از مجموع ایزوله های کاندیدا آلبیکنس شناسایی شده تعداد ۵۸ نمونه توسط نانوذرات نقره و نانوذرات طلا با قطر ۱۰ نانومتر مهار شدند. قطر هاله ممانعت از رشد بین ۰-۱۹ میلی متر به دست آمد. MICوMFC نانوذرات طلا به ترتیب ۴/۷۲±۷/۹۳ و ۹/۳۷±۱۶/۶۸ ppm و نانوذره نقره به ترتیب ۱۱/۴۰±۲۱/۳۱ و ۲۵/۷۷±۳۲/۱۵ ppm به دست آمد.
نتیجه گیری: نتایج حاصل از بررسی حاضر نشان دادند که نانوذرات نقره و طلای کروی با قطر ۱۰ نانومتر تا حدودی دارای فعالیت ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس میباشند. احتمال دارد در آینده پس از بررسی این نانوذرات بتوان در درمان عوامل مولد ولوواژینیت کاندیدایی از آنها استفاده نمود.