[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
هوش مصنوعی::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: جستجو در مقالات منتشر شده ::
۳ نتیجه برای دودی

مرضیه احمدی، احمدعلی پوربابایی، منیر دودی،
دوره ۱۶، شماره ۵ - ( دو ماه نامه ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: سیستم بیوراکتور غشایی، کاربرد وسیعی در فرآیند تصفیه بیولوژیک در پساب صنعتی و شهری دارد. علی‌رغم کارایی این بیوراکتورها در تصفیه، مشکلات متعددی از جمله تشکیل بیوفیلم ناشی از باکتری‌های موجود در پساب، موجب محدودیت کاربری این سیستم‌ها شده است. هدف از این تحقیق شناسایی باکتری‌های غالب تشکیل‌دهنده بیوفیلم در این سیستم‌ها و بررسی اثر کشندگی نانوذرات نقره در سایز کوچک‌تر ( nm۴) و غلظت‌های پایین (رقت بیشتر) با توجه به اهمیت کیفیت پساب می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه تجربی در مقیاس آزمایشگاهی بر روی ۱۴۰ نمونه انجام شد. با استفاده از تست‌های بیوشیمیایی و افتراقی ایزوله‌های غالب شنایی گردید. سپس با استفاده از روش Broth micro dilution، (minimal inhibitory concentration (MIC و minimal bactericidal concentration (MBC) اندازه‌گیری شد و از هرکدام از رقت‌های ۵/۰، ۱،۲، ۴، ۸ ppm از نانو ذرات نقره، دیسک‌های استاندارد تهیه و به‌روش انتشار دیسک درآگار در محیط کشت مولر هینتون آگار ارزیابی شد و قطر هاله مهاری اندازه‌گیری شد.

نتایج‌: جدایه‌ها به‌ترتیب فراوانی شامل: اشریشیاکلی، سودوموناس آئروجینوزا، پروتئوس، باسیلوس سوبتیلیس، باسیلوس سرئوس، سیتروباکتر، و باسیلوس آنتراسیس بودند. حداقل غلظت بازدارندگی رشد (MIC) ذرات نانو نقره با قطر ۴ نانومتری بر علیه جدایه‌ها‌ی اشریشیاکلی برابر ppm ۲، سیتروباکتر ppm ۱، باسیلوس سرئوس ppm ۱، باسیلوس آنتراسیس ppm۵/۰، باسیلوس سوبتیلیس ppm ۱، سودوموناس ppm ۴ و پروتئوس برابر با ppm ۲ به‌دست آمد.

نتیجه‌گیری: براساس نتایج این تحقیق می‌توان نتیجه گرفت نانو ذرات نقره در سایز کمتر از ۱۰ نانومتر برای حذف ایزوله‌های غالب و مقاوم به ‌خصوص در باکتری‌های گرم مثبت موثر است.


نوشین نقش، زهره نیکبخت، منیر دودی،
دوره ۱۶، شماره ۷ - ( ضميمه ۱۳۹۱ )
چکیده

سابقه و هدف: استفاده از گیاهان داروئی بدون هیچ‌گونه عوارض جانبی و مقاومت دارویی برای درمان بیماری‌ها در سراسر دنیا در حال افزایش است. در این مطالعه اثرات اسانس روغنی بادرنجبویه و نانوذرات مس بر میزان مهار رشد باکتری S.aureus مورد بررسی قرار گرفته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی به‌منظور بررسی قطر هاله عدم رشد از روش انتشار دیسک آگار استفاده شد. غلظت‌های مختلف نانوذرات مس و اسانس روغنی این گیاه تهیه شد. سپس، اثرات ضد باکتریایی این مواد ۲۴ ساعت بعد از تیمار، به‌ترتیب در غلظت‌های ppm ۱۰۰ و۵۰۰ از نانو ذرات مس و اسانس روغنی ۵/۱۲ تا ۵۰ درصد مورد بررسی قرار گرفت.

نتایج: نانوذرات مس ۲۴ ساعت بعد از تیمار، هیچ تاثیری بر این باکتری نداشت. در حالی‌که میانگین قطر هاله عدم رشد برای غلظت‌های مختلف اسانس روغنی بادرنجبویه mm ۱۳/۰±۹۱/۱۹ می‌باشد. ترکیب غلظت‌های مختلف اسانس گیاه بادرنجبویه و غلظت ppm۵۰۰ نانوذرات مس بعد از ۲۴ ساعت تیمار نشان داد که ترکیب این دو ماده بر روی هم‌دیگر اثرات سینرژیک نداشته است.

نتیجه‌گیری: مقایسه میزان قطر هاله عدم رشد اسانس روغنی بادرنجبویه به تنهایی و همراه با نانوذرات مس نشان داد که این دو ماده اثرات سینرژیک بر روی قطر هاله عدم رشد این باکتری ندارند. از اسانس این گیاه می‌توان برای درمان عفونت‌های باکتریایی در انسان استفاده نمود.


لادن رحیم زاده ترابی، منیر دودی، نوشین نقش، زینب گلشنی،
دوره ۲۰، شماره ۴ - ( دوماه نامه ۱۳۹۵ )
چکیده

سابقه و هدف: در سال­ های اخیر مقاومت سوش ­های قارچی فرصت­طلب از جمله کاندیدا آلبیکنس به­میزان زیادی افزایش یافته است. سمیت داروهای ضد میکروبی، ایجاد مقاومت در قارچ­ ها و تداخل ­های دارویی توجه به بررسی ترکیبات دارویی جدید را خاطر نشان می­ سازد. هدف از این تحقیق بررسی اثر ضد قارچی نانوذرات نقره و طلا روی ولوواژینیت کاندیدایی در شرایط آزمایشگاهی بود.

مواد و روش ­ها: در این مطالعه تجربی به­ منظور تشخیص نمونه­ ها از روش ­های معمول قارچ شناسی شامل: شکل ظاهری بر محیط کورن میل آگار، و کروم آگار و ایجاد لوله زایا استفاده گردید. جهت بررسی اثرات ضد قارچی نانوذرات نقره و نانوذرات طلای کروی شکل خریداری شده از شرکت نوترینو تهران، قطر هاله ممانعت از رشد با استفاده از روش انتشار دیسک اندازه­ گیری شد. میزان MIC و MFC  ایزوله ­ها با استفاده از روش میکرودایلوشن تعیین گردید.

نتایج: از مجموع ایزوله­ های کاندیدا آلبیکنس شناسایی شده تعداد ۵۸ نمونه توسط نانوذرات نقره و نانوذرات طلا با قطر ۱۰ نانومتر مهار شدند. قطر هاله ممانعت از رشد بین ۰-۱۹ میلی­ متر به­ دست آمد. MICوMFC نانوذرات طلا به ­ترتیب ۴/۷۲±۷/۹۳ و ۹/۳۷±۱۶/۶۸ ppm و نانوذره نقره به­ ترتیب ۱۱/۴۰±۲۱/۳۱ و ۲۵/۷۷±۳۲/۱۵ ppm به ­دست آمد.

نتیجه ­گیری: نتایج حاصل از بررسی حاضر نشان دادند که نانوذرات نقره و طلای کروی با قطر ۱۰ نانومتر تا حدودی دارای فعالیت ضد قارچی علیه کاندیدا آلبیکنس می­باشند. احتمال دارد در آینده پس از بررسی این نانوذرات بتوان در درمان عوامل مولد ولوواژینیت کاندیدایی از آنها استفاده نمود.



صفحه 1 از 1     

مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.15 seconds with 36 queries by YEKTAWEB 4700