[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 3 - ( فصلنامه 1388 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 242-248 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه
انسیه مسعود حمیدی راوری* ، محمد دانش پژوه
چکیده:   (6370 مشاهده)

سابقه و هدف: مصرف بیش از حد استاندارد عناصر موجب سمیت در بدن انسان می شود. تحقیقات نشان داده اند مقادیر برخی از عناصر در بعضی از انواع چای (.Camellia sinensis L) خارج از محدوده استاندارد است. هدف این تحقیق اندازه گیری یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه بود.

مواد و روش ها: آماده سازی نمونه های چای طلا، گلابی، احمد، گلستان و فله ای سیلان با استفاده از هضم اسیدی و اندازه گیری مقدار یون ها با روش های اسپکتروفتومتری جذب اتمی انجام گرفت.

نتایج: حداقل و حداکثر میانگین مقدار یون های پتاسیم (1095±18062 و 6120±19364 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، منیزیم (0±1 و 20±157 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، روی (3±21 و 9±31 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، مس(0±17 و 0±21 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، سرب (249/0±485/0 و 066/0±151/0 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، نیکل (077/0±907/2 و 270/1±987/6 میکرو گرم بر کیلوگرم نمونه)، سدیم (0±1 و 20±157 میکروگرم بر کیلوگرم نمونه) در انواع چای بود. مقدار سلنیوم و ارسنیک کمتر از حد دقت روش اندازگیری بود.

نتیجه گیری: عناصر موجود در چای های سیاه مذکور در حد ایجاد مسمومیت نمی باشند. مقدار بالای منیزیم و پتاسیم فرضیه مفید بودن چای در کاهش فشار خون در طب سنتی تایید می کند.

واژه‌های کلیدی: چای، عناصر شیمیایی، سمیت
متن کامل [PDF 202 kb]   (2258 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۸/۲۵
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamidi Ravari E, Daneshpajooh M. Measuring the lead, arsenic, cupper, zinc, selenum,. Feyz. 2009; 13 (3) :242-248
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-791-fa.html

مسعود حمیدی راوری انسیه، دانش پژوه محمد. بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1388; 13 (3) :242-248

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-791-fa.html



دوره 13، شماره 3 - ( فصلنامه 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3772