[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Biochemistry and Nutrition in Metabolic Diseases
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 13، شماره 3 - ( فصلنامه 1388 ) ::
جلد 13 شماره 3 صفحات 248-242 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه
انسیه مسعود حمیدی راوری* ، محمد دانش پژوه
چکیده:   (9493 مشاهده)

سابقه و هدف: مصرف بیش از حد استاندارد عناصر موجب سمیت در بدن انسان می شود. تحقیقات نشان داده اند مقادیر برخی از عناصر در بعضی از انواع چای (.Camellia sinensis L) خارج از محدوده استاندارد است. هدف این تحقیق اندازه گیری یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه بود.

مواد و روش ها: آماده سازی نمونه های چای طلا، گلابی، احمد، گلستان و فله ای سیلان با استفاده از هضم اسیدی و اندازه گیری مقدار یون ها با روش های اسپکتروفتومتری جذب اتمی انجام گرفت.

نتایج: حداقل و حداکثر میانگین مقدار یون های پتاسیم (1095±18062 و 6120±19364 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، منیزیم (0±1 و 20±157 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، روی (3±21 و 9±31 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، مس(0±17 و 0±21 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، سرب (249/0±485/0 و 066/0±151/0 میلی گرم بر کیلوگرم نمونه)، نیکل (077/0±907/2 و 270/1±987/6 میکرو گرم بر کیلوگرم نمونه)، سدیم (0±1 و 20±157 میکروگرم بر کیلوگرم نمونه) در انواع چای بود. مقدار سلنیوم و ارسنیک کمتر از حد دقت روش اندازگیری بود.

نتیجه گیری: عناصر موجود در چای های سیاه مذکور در حد ایجاد مسمومیت نمی باشند. مقدار بالای منیزیم و پتاسیم فرضیه مفید بودن چای در کاهش فشار خون در طب سنتی تایید می کند.

واژه‌های کلیدی: چای، عناصر شیمیایی، سمیت
متن کامل [PDF 202 kb]   (12924 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1388/8/25 | ویرایش نهایی: 1388/8/26 | انتشار: 1388/7/23
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hamidi Ravari E, Daneshpajooh M. Measuring the lead, arsenic, cupper, zinc, selenum,. Feyz Med Sci J 2009; 13 (3) :242-248
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-791-fa.html

مسعود حمیدی راوری انسیه، دانش پژوه محمد. بررسی یون های سرب، ارسنیک، مس، روی، سلنیوم، سدیم، پتاسیم، نیکل، منیزیم در چای سیاه. مجله علوم پزشکی فيض. 1388; 13 (3) :242-248

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-791-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 13، شماره 3 - ( فصلنامه 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660