[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 2 - ( فصلنامه 1388 ) ::
جلد 13 شماره 2 صفحات 103-109 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر روی بر قابلیت اکسیدپذیری لیپیدهای سرم درمبتلایان به دیابت نوع 2مراجعه کننده به مرکزدیابت یزد
رباب شیخ پور* ، بمانعلی جلالی خان آبادی، پریچهر یغمایی، محمد افخمی اردکانی
، sheikhpour_r @yahoo.com
چکیده:   (6001 مشاهده)

مقدمه: مهمترین مشکل در بیماران دیابتی بروز تدریجی عوارض مزمن بیماری و از آن جمله اختلال در ارگان­های مهم بدن از جمله قلب و عروق می­باشد. به نظر می‌رسد بحران اکسیداسیون و افزایش پراکسیداسیون لیپیدها در این فرآیند نقش مهمی داشته باشند. یکی از راه­های جلوگیری ازافزایش پراکسیداسیون لیپیدها استفاده از مکمل هایی است که نقش آنتی اکسیدانی دارند. نقش آنتی اکسیدانی روی در برخی از مطالعات مورد تایید قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر افزودن روی بر وضعیت اکسیدپذیری لیپیدها در بیماران دیابتی است.

مواد و روش­ها: در این مطالعه که از نوع کارآزمائی بالینی بود، 60 نفر بیمار دیابتی نوع 2 انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه روزانه 50 و به گروه دیگر روزانه 25 میلی گرم روی به مدت 2 ماه داده شد. قبل و بعد از مداخله، قابلیت اکسید پذیری لیپیدها و غلظت روی سرم در آنها اندازه گیری شد. غلظت روی با روش اسپکتروفوتومتر جذب اتمی و اکسیدپذیری لیپیدها با پیگیری تشکیل ترکیبات کنژوگه پس از افزودن مس به سرم رقیق شده به روش اسپکتروفوتومتری تعیین شد. نتایج حاصل از آنالیز بیوشیمیایی با استفاده از آزمون و یلکاکسون مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: میانگین غلظت روی در سرم بیمارانی که 25 میلی گرم روی در روز دریافت می نمودند، تغییر معنی داری حاصل ننمود. روی سرم در گروهی که 50 میلی گرم روی مصرف نموده بودند در پایان مطالعه، ( µg/dl 30 ± 160 ) از زمان شروع مطالعه بالاتر بود. پارامترهای اکسیدپذیری لیپیدهای سرم در هیچ یک از دو گروه پس از دریافت روی نسبت به حالت پایه تغییر معنی­داری نشان ندادند ( 002/0 µg/dl, P= 30 ± 140).

نتیجه­گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که مصرف دو دز 25 و50 میلی گرم روی در کوتاه مدت تاثیری بر قابلیت اکسید پذیری لیپیدهای سرمی در بیماران دیابتی نوع2 نداشت. به نظر می­رسد که میزان و زمان مصرف روی و همچنین وضعیت روی بیماران در پاسخ آنها به افزودن روی نقش داشته باشد.

واژه‌های کلیدی: روی، دیابت نوع 2، اکسید پذیری لیپید ها
متن کامل [PDF 215 kb]   (1068 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۶/۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sheikhpour R, Jalali Khanabadi B, Yaghmaei P, Afkhamiardekani M. Effect of two supplementary zinc regimens on serum lipids oxidizability in type II diabetic patients. Feyz. 2009; 13 (2) :103-109
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-733-fa.html

شیخ پور رباب، جلالی خان آبادی بمانعلی، یغمایی پریچهر، افخمی اردکانی محمد. تاثیر روی بر قابلیت اکسیدپذیری لیپیدهای سرم درمبتلایان به دیابت نوع 2مراجعه کننده به مرکزدیابت یزد. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1388; 13 (2) :103-109

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-733-fa.html



دوره 13، شماره 2 - ( فصلنامه 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3729