[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 37-40 برگشت به فهرست نسخه ها
The effect of vitamin C supplementation on blood cholesterol level in high cholesterol-fed rats
میرهادی خیاط نوری* ، رضا جعفری بلویردی
، Khayat_nouri@yahoo.com
چکیده:   (7022 مشاهده)

سابقه و هدف: هیپرکلسترولمی یکی از فاکتورهای خطر بیماری‌های قلبی ـ عروقی است و افزایش کلسترول خون سلامت عمومی را تحت تاثیر قرار داده و میزان مرگ‌ و میر ناشی از بیماری‌های قلبی ـ عروقی را افزایش می‌دهد. تغذیه با رژیم پرکلسترول باعث افزایش میزان LDL و همچنین کاهش فعالیت گیرنده‌های LDL در کبد می‌شود. اکسیداسیون لیپوپروتئین موجود در دیواره عروق، باعث پیشرفت بیماری آتروسکلروز می‌شود. شواهد چندی حاکی از آن است که مصرف آنتی‌اکسیدا ن ها مانع از هیپرکلسترولمی می شود. این مطالعه به بررسی اثر مکمل یا ری ویتامین C بر میزان لیپیدهای خون در مو ش های صحرایی نر تغذیه شده با رژیم پر کلسترول می‌پردازد.

مواد و رو ش ها: این تحقیق به روش تجربی انجام و از مو ش های صحرایی نر نژاد Wistar در محدوده وزنی 250 تا 300 گرم استفاده گردید. حیوانات به طور تصادفی به سه گروه 10 تایی تقسیم شدند. آب و غذا به صورت آزاد در اختیار آنها قرار داشت و در شرایط 12 ساعت روشنایی و 12 ساعت تاریکی با درجه حرارت ثابت 2 ± 24 درجه سانتی گر اد نگهداری شدند. جیره پایه حاوی گندم، ذرت، سویا، متیونین، لیزین و مخلوط ویتامین و مینرال بود. گروه کنترل فقط جیره پایه و دو گروه جیره پایه به اضافه کلسترول 1 درصد، که یکی از گرو ه ها فقط کلسترول 1 درصد ( Chol ) و گروه بعدی ویتامین C ( mg/kg 200 ماده خشک جیره) به صورت مکمل به مدت یک ماه دریافت کردند. برای تجزیه و تحلیل داد ه ها از آنالیز واریانس یک طرفه و به دنبال آن آزمون مقایسه چندگانه توکی استفاده گردید.

نتایج: ارزیابی غلظت ها ی TC ، LDL ، HDL ، VLDL و TG نشان داد که در مو ش های تغذیه شده با رژیم پرکلسترول به غیر از HDL و VLDL مقادیر TC ، LDL و TG در مقایسه با گروه کنترل به طور معنی د اری افزایش نشان دادند (05/0 > p ). در مقایسه با گروه تغذیه شده با رژیم پر کلسترول، مکمل یا ری با ویتامین‌ C مانع از افزایش مقادیر TC و LDL شده (05/0 > p ) و مقدار HDL افزایش یافته و به طور غیرمعنی د اری مانع از افزایش VLDL و TG گردید.

نتیجه گیر ی: مکمل یا ری ویتامین C در مو ش های دچار هیپرکلسترولمی مانع از افزایش TC ، LDL ، VLDL و TG و موجب افزایش غلظت HDL می شود. این اثر ویتامین C ممکن است به اثر آنتی‌اکسیدانی و اثر مهاری روی مسیر تولید لیپوپروتئین ها مرتبط باشد. البته صحت این موضوع در انسان نیاز به بررسی‌های بیشتری دارد.

واژه‌های کلیدی: هیپرکلسترولمی، مکملیاری ویتامین C، موش صحرایی نر، LDL، HDL
متن کامل [PDF 125 kb]   (1120 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۸/۶
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khayat Nouri M H, Jafary Bilverdi R. The effect of vitamin C supplementation on blood cholesterol level in high cholesterol-fed rats. Feyz. 2007; 10 (4) :37-40
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-72-fa.html

خیاط نوری میرهادی، جعفری بلویردی رضا. The effect of vitamin C supplementation on blood cholesterol level in high cholesterol-fed rats. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1385; 10 (4) :37-40

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-72-fa.html



دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781