[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 13، شماره 1 - ( فصلنامه 1388 ) ::
جلد 13 شماره 1 صفحات 20-24 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر ویتامین C بر سطح لییپو پروتئین های خون و بافت کبدی در خرگوش های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترول
رحیم گل محمدی* ، غلام رضا دشتی، پرویز واحدی
، Rahimgolmohammadi@yahoo.com
چکیده:   (7648 مشاهده)

سابقه وهدف: یکی از مسائل بهداشتی امروز که سلامت عمومی را تهدید می­کند، افزایش بیماری­های قلب عروق و گوارشی در سراسر جهان می­باشد. افزایش سطح سرمی کلسترول، هیپر لپیدمی و لیپوپروتئین­های اکسیده شده جزء فاکتور­های خطر محسوب می­شوند. کبد به عنوان مهمترین غده در متابولیسم این مواد تاثیر می­گذارد. از طرف دیگر اسید اسکوربیک در اکسیداسیون لیپوپروتئن­ها نقش بازدارنده دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر ویتامین C بر سطح لییپو پروتئین­های خون و بافت کبدی در خرگوش­های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترول می باشد.

مواد و روش­ها: این پژوهش یک مطالعه تجربی است که در چهل سر خرگوش نر سفید در دانشکده پزشکی اصفهان انجام گرفت. خرگوش­ها پس از آشنایی با محیط جدید به صورت تصادفی به چهار گروه ده تایی تقسیم شدند (گروه شاهد، دریافت کننده اسید اسکوربیک، دریافت کننده کلسترول و گروهی که کلسترول را با اسید اسکوربیک دریافت می­کردند). قبل از شروع تغذیه و همچنین پس از دریافت 40 روز رژیم غذایی، نمونه­ی خون جهت اندازگیری سطح سرمی چربی­ها و لیپوپروتئین­ها گرفته شد، در پایان مطالعه خرگوش­ها بیهوش شده و کبد آنها از حفره شکم خارج شد. به دنبال پاساژ بافتی مقاطع 5 میکرونی به صورت سریال تهیه و با هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند. سپس اسلاید­ها با میکروسکوپ نوری مطالعه شدند. دادها با آزمون t زوجی تجزیه و تحلیل شدند.

نتایج: تغییرات سطح کلسترول و لیپوپروتئین­های خون با دانسیته بالا و کم در خرگوش­های دریافت کننده رژیم غذایی کلسترول و کلسترول با اسیداسکوربیک بعد از آزمایش نسبت به قبل از آزمایش اختلاف معنادار آماری را نشان داد (05/0 p< ). تغییرات بافت شناسی و رسوب کلسترول در نسوج سلول­های کبدی در خرگوش­هایی که با کلسترول تغذیه می­شدند، مشاهده شد.

نتیجه­گیری: ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان موجب کاهش سطح سرمی کلسترول و لیپوپروتئن­های خون شد و همچنین در پیش گیری از رسوب کلسترول در بافت کبد موثر بود.

واژه‌های کلیدی: اسید اسکوربیک، لیپوپروتئن، کلسترول، کبد
متن کامل [PDF 1074 kb]   (1351 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۸/۳/۲۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Golmohammadi R, Dashti G R, Vahedi P. Studying the effect of vitamin C on blood serum lipoproteins and liver tissue in high cholesterol-fed rabbits. Feyz. 2009; 13 (1) :20-24
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-708-fa.html

گل محمدی رحیم، دشتی غلام رضا، واحدی پرویز. بررسی اثر ویتامین C بر سطح لییپو پروتئین های خون و بافت کبدی در خرگوش های نر تغذیه شده با رژیم پرکلسترول . دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1388; 13 (1) :20-24

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-708-fa.html



دوره 13، شماره 1 - ( فصلنامه 1388 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3772