:: دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 ) ::
جلد 10 شماره 4 صفحات 18-14 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر پودر گیاه Shoseiryuto در جلوگیری از هیپوکسی ناشی از تزریق اسید اولئیک در خوکچه هندی
سعید گل بیدی ، سید علیرضا عبادی ، اعظم مصداقی نیا
، golbidi_s@kaums.ac.ir
چکیده:   (8564 مشاهده)

سابقه و هدف: نارسایی حاد تنفسی ( ARDS ) یک بیماری التهابی شدید و کشنده ریه است. تزریق وریدی اسید اولئیک به حیوانات آزمایشگاهی به عنوان مدل حیوانی این بیماری پذیرفته شده است. Shoseiryuto یک ترکیب گیاهی است که خواص متعدد ضد التهابی برای آن به اثبات رسیده و در طب سنتی چین نیز از آن در موارد متعددی مانند درمان آسم استفاده می‌گردد. هدف این مطالعه بررسی اثر احتمالی این گیاه در جلوگیری از پیدایش هیپوکسی ناشی از تزریق اسید اولئیک می‌باشد.

مواد و روش‌ها: این مطالعه از نوع تجربی بوده. مخلوط پودر این گیاه در آب به دو صورت حاد (داخل صفاقی) و مزمن (خوراکی) در چهار گروه هشت تا یی (دو گروه مورد، دو گروه کنترل) خوکچه هندی نر به کار گرفته شد، سپس حیوانات با استفاده از پنتوباربیتال بیهوش و پس از کاته تر گذاری در شریان‌ها و ورید آگزیلاری، اسید اولئیک به صورت وریدی تزریق و اثر این گیاه در پیشگیری از هیپوکسی ناشی از تزریق اسید اولئیک بررسی شد. نتایج با استفاده از آزمون آماری t-student مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.

نتایج: تزریق اسید اولئیک به گروه کنترل باعث افت شدید اکسیژن خون شریان در زمان‌های 6 و 10 دقیقه می‌گردد (05/0 p< ). به کارگیری حاد و مزمن مخلوط آبی پودر گیاه Shoseiryuto از این کاهش اکسیژن جلوگیری می‌نماید (05/0 p< ).

نتیجه‌گیری: پودر گیاه Shoseiryuto اثر بارزی در جلوگیری از هیپوکسی ناشی از تزریق اسید اولئیک نشان داد. با توجه به خواص ذکر شده برای این گیاه مکانیسم‌های احتمالی متعددی را می‌توان پیشنهاد نمود.

واژه‌های کلیدی: نارسایی حاد تنفسی، اولئیک اسید، هیپوکسی، گیاه‌ درمانی، Shoseiryuto
متن کامل [PDF 196 kb]   (6274 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/6 | انتشار: 1385/10/25


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 10، شماره 4 - ( فصلنامه 1385 ) برگشت به فهرست نسخه ها