:: دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه 1377 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 32-21 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی نمایه گلیسمی نان های سنتی و نازک ایرانی و چند نوع نان حجیم وارداتی در افراد دیابتی نوع دو (NIDDM)
مینا اسماعیلی ، فروغ اعظم طالبان ، نسترن طوفانی ، ناصر ولایی
چکیده:   (45237 مشاهده)

سابقه و هدف: نظر به اهمیت کاهش فراسنج های لیپیدی و میزان گلوکز خون بویژه در افراد دیابتی و نظر به این که نان ها مهم ترین تامین کننده آن ها می باشند و تاکنون تاثیر مصرف انواع نان های ایرانی بر نمایه گلیسمی بررسی شده است، به منظور تعیین تاثیر نان های بربری، تافتون، سنگک، لواش ماشینی، باگت، جو و نان سفید بر نمایه گلیسمی افراد دیابتی، این تحقیق در انستیتو تحقیقات تغذیه ای ایران سال 1376 انجام گرفت.

مواد و روش ها: تحقیق به روش Clinical-trial بر گروه های 6 و 10 نفره از بیماران دیابتی نوع II صورت پذیرفت. میزان دقیق کربوهیدرات خوراکی های آزمایشی با روش AOAC تعیین گردید. سپس هر یک از افراد، نان های مورد آزمایش را که حاوی 25 تا 50 گرم کربوهیدرات بود، با فاصله زمانی 3-2 روز مصرف کردند و قند خون در زمان های صفر، 60 و 120 دقیقه با روش اورتوتولوئیدین اندازه گیری شد و تغییرات آن با T-test مورد قضاوت قرار گرفت.

یافته ها: نمایه گلیسمی نان بربری 3±33، تافتون 3±40، سنگک 2±47، لواش ماشینی 4±82، باگت 11±82، نان سفید 100 و نان جو 9±104 می باشند.

نتیجه گیری: نمایه گلیسمی نان های سنتی ایران در مقایسه با نان های حجیم (نان باگت، نان جو و نان سفید) پایین است و این امر تاکیدی بر لزوم حمایت بیشتر از نان هایی است که با روش سنتی تهیه می شوند.

واژه‌های کلیدی: دیابت نوع II، نمایه گلیسمی، نان های سنتی ایرانی، نان های وارداتی، کربوهیدرات ها
متن کامل [PDF 1759 kb]   (2565 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/9/2 | انتشار: 1377/1/26


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 2، شماره 1 - ( فصلنامه 1377 ) برگشت به فهرست نسخه ها