:: دوره 4، شماره 4 - ( فصلنامه 1379 ) ::
جلد 4 شماره 4 صفحات 47-41 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع بیماریهای قارچی سطحی و جلدی در مدارس شهرستان کاشان سال تحصیلی 78-1377
محمد علی اسدی ، حسین هوشیار ، روح الله دهقانی ، احمد ارشادی ، محسن اربابی ، عباس درودگر ، محسن جعفرپور
، asadi_m@kaums.ac.ir
چکیده:   (9910 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به این که بررسی قارچ شناسی تاکنون در مدارس کاشان به عمل نیامده و از طرفی، جهت درمان و پیشگیری از عوارض و زیان های حاصل از این بیماری ها، اطلاع از شیوع عفونت های قارچی و عوامل و سوش های آن در هر منطقه جهت پزشک و قارچ شناس الزامی است از این رو به منظور تعیین شیوع بیماری های قارچی سطحی و جلدی این تحقیق بر روی دانش آموزان مدارس شهرستان کاشان در سال تحصیلی 78-1377 انجام گرفت.

مواد و روش ها: پژوهش با روش توصیفی از مهر تا بهمن سال 1377 صورت پذیرفت. تعداد نمونه مطابق استاندارد تعیین و با نمونه گیری تصادفی این بررسی بر روی تعداد 3450 نفر دانش آموز به عمل آمد. از ضایعات مشکوک نمونه برداری و نمونه ها با روش شفاف نمودن با پتاس و لاکتوفنل و رنگ آمیزی و کشت مورد بررسی قرار گرفتند. شیوع بیماری های قارچی سطحی و جلدی در نمونه تعیین و با احتمال 95% در جامعه برآورد شد.

یافته ها: از 426 نفر که دارای علایم بالینی مشکوک بودند، نمونه برداری به عمل آمده که 385 نفر (11.2%) مبتلا به بیماری های قارچی سطحی و جلدی تشخیص داده شدند. تعداد افراد مونث مبتلا، 285 مورد (17.2%) و تعداد افراد مذکر مبتلا 100 مورد (5.6%) بودند. بیماری های قارچی سطحی در این مقاله به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: پیتروسپوروزیس (207 مورد)، ترایکومایکوزیس آگزیلاریس (155 مورد)، تی نه آورسیکالر (17 مورد) و اوتومایکوزیس (یک مورد). بیماری های قارچی جلدی به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: تی نه آکاپیتیس (3 مورد)، اونیکومایکوزیس (2 مورد)، عوامل اتیولوژیک بیماری های قارچی جلدی به ترتیب فراوانی عبارت بودند از: ترایکوفیتون وروکوزوم، کاندیدا آلبیکنس و ترایکوفیتون ویولاسئوم. در ضمن، 79 نفر مبتلا به دو بیماری قارچی به صورتتوام می باشند که 73 نفر مبتلا به پیتروسپوروزیس و ترایکومایکوزیس آگزیلاریس و 4 نفر مبتلا به پیتروسپوروزیس و تی نه آورسیکالر و دو نفر مبتلا به ترایکومایکوزیس آگزیلاریس و پیتریازیس ورسیکالر می باشند.

نتیجه گیری: آلودگی بیماری های قارچی سطحی و جلدی در منطقه به طور نسبی بالا می باشد. از این رو انجام پژوهش جهت شناخت علل و نیز ارزیابی تاثیر روش های آموزش بهداشت برای کاهش آلودگی توصیه می شود.

واژه‌های کلیدی: تینه آ ورسیکالر، اونیکومایکوزیس، تینه آ کاپیتیس، اتومایکوزیس
متن کامل [PDF 964 kb]   (2175 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/25 | ویرایش نهایی: 1387/8/25 | انتشار: 1379/10/26


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 4، شماره 4 - ( فصلنامه 1379 ) برگشت به فهرست نسخه ها