[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 24، شماره 3 - ( دوماه نامه 1399 ) ::
جلد 24 شماره 3 صفحات 349-342 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت سمّیت سلولی عصاره‌های سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهی
علی شریف زاده* ، فرانک عالی ، میلاد حیدری ، ندا کوثری
گروه آموزشی میکروبیولوژی، دانشکده دامپزشکی، واحد شهرکرد، دانشگاه آزاد اسلامی، شهرکرد، ایران ، alisharifzadeh98@yahoo.com
چکیده:   (2263 مشاهده)
سابقه و هدف: سیر (Allium sativum) از خانواده Liliaceae و چای سبز (Camellia sinensis) از خانواده Theaceae در طب سنتی دارای کاربردهای زیادی هستند و اثرات ضدباکتریایی، ضدسرطانی و آنتی‌اکسیدانی این گیاهان غالباً گزارش شده است. در مطالعه حاضر فعالیت سمّیت سلولی عصاره‌های سیر و چای سبز بر رده سلولی سرطان سینه انسانی (MCF7) و سلول فیبروبلاست پوست انسان (HDF) مورد ارزیابی قرار گرفت.
مواد و روش‌ها: در این بررسی توصیفی، فعالیت سمّیت سلولی غلظت‌های مختلف عصاره‌های الکلی سیر و چای سبز (750، 500 و 250 میکروگرم در هر میلی‌لیتر) بر رده‌های سلولی MCF7 و HDF بررسی گردید. رده‌های سلولی در محیط کشت RPMI حاوی 10 درصد سرم جنین گاوی و 1 درصد پنی‌سیلین و استرپتومایسین کشت داده شد و در انکوباتور 37 درجه سانتی‌گراد حاوی 5 درصد دی‌اکسید کربن و 95 درصد رطوبت قرار گرفت. از روش استاندارد MTT برای برآورد توانایی زیستی سلول‌ها در مجاورت عصاره‌های سیر و چای سبز بهره گرفته شد.
نتایج: براساس نتایج MTT، عصاره سیر برحسب غلظت و زمان دارای فعالیت ضدسرطانی و بیش از 50 درصد کاهش تراکم سلولی علیه رده سلولی MCF7 می‌باشد در حالی‌که روی سلول سالم HDF اثر خاصی نشان نداد (P< 0/01). همچنین عصاره چای سبز روی هیچ‌کدام از رده‌های سلولی سرطانی و یا سالم اثر سمّیت نداشت.
نتیجه‌گیری: نتایج حاصل از این تحقیق حاکی از آن است که عصاره سیر از پتانسیل مناسبی برای کنترل سلول‌های سرطانی برخوردار است.
واژه‌های کلیدی: سیر، چای سبز، سرطان سینه، سمیت سلولی
متن کامل [PDF 1278 kb]   (1025 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1398/2/27 | ویرایش نهایی: 1399/6/19 | پذیرش: 1399/4/30 | انتشار: 1399/5/29
فهرست منابع
1. Hajian K, Firouzjahi A, Kia MT. Pattern of age distribution of different cancers in Babol in 2001. Pajou Pezes 2003; 27(3): 239-45. [in Persian]
2. Arshi A, Sharifi FS, Khorramian Ghahfarokhi M, Faghih Z, Doosti A, Ostovari S, et al. Expression Analysis of MALAT1, GAS5, SRA, and NEAT1 lncRNAs in Breast Cancer Tissues from Young Women and Women over 45 Years of Age. Mol Ther Nucleic Acids 2018; 12: 751-7.
3. Fisch T, Pury P, Probst N, Bordoni A, Bouchardy C, Frick H, et al. Variation in survival after diagnosis of breast cancer in Switzerland. Ann Oncol 2005; 16(12): 1882-8.
4. Harirchi I, Kolahdoozan S, Karbakhsh M, Chegini N, Mohseni SM, Montazeri A, et al. Twenty years of breast cancer in Iran: downstaging without a formal screening program. Ann Oncol 2011; 22(1): 93-7.
5. Nouroz F, Mehboob M, Noreen S, Zaidi F, Mobin T. A Review on Anticancer Activities of Garlic (Allium sativum L.). Middle-East J Sci Res 2015; 23 (6): 1145-51.
6. Hans-jorj B. Extraction of Natural Products from Plants – An Introduction. USA: wiley; 2011.
7. Gheyrati L, Naghavi P, Zeinali H, Moradi S.Karyotype diversity in 5 varietes of garlic using factor analysis. J Crop Breed 2018; 9(24): 137-43.
8. Akbari M, Sadeghi A, Sarabandi KH, GHorbani A. A physochemical properties and anti oxidant activities of Green Tea extract microencapsulated by co-crystalizatin technique JFST 2019; 85(15): 179-93
9. LI S, YANG G, Zhu X, CHeNg L, SuN Y, ZHAO Z. Combination of rapamycin and garlic-derived S-allylmercaptocysteine induces colon cancer cell apoptosis and suppresses tumor growth in xenograft nude mice through autophagy/p62/Nrf2 pathway. Oncol Reports 2017; 38(3): 1637-44.
10. Kasper DL, Harrision TR, editors. Harrison ́s Principles of Internal Medicine. 16th ed. New York: McGraw-Hill, Medical Pub; 2005.
11. Mattil-Fritz S, Scharner D, Piuko K, Thönes N, Gissmann L, Müller H, et al. Immunotherapy of equine sarcoid: dose-escalation trial for the use of chimeric papillomavirus-like particles. J Gen Virol 2008; 89(Pt 1):138-47.
12. Rais udd in S, Ahmad S, Fatim M, Dabeer S. Toxicity of anticancer drugs and its prevention withspecial reference to role of garlic constituents. Annals Phytomed 2018; 7(1): 13-26.
13. Bernatoniene J, Kopustinskiene D. The Role of Catechins in Cellular Responses to Oxidative Stress. Molec 2018; 23: 965.
14. Bagul M, Kakumanu S, Wilson T. Crude Garlic Extract Inhibits Cell Proliferation and InducesCell Cycle Arrest and Apoptosis of Cancer CellsIn Vitro. J Med Food 2015; 18(7): 2015; 731–7.
15. Bargahi A, RabbaniChadegani O, Mohammad Hasan Z. Effect of shark cartilage on the cytotoxic activity of NK cells immune system. ISMJ 2009; 12: 181-8.
16. Ghazanfari T, Hassan ZM, Ebtekar M, et al. Garlic induces a shift in cytokine pattern in Leishmania major-Infected BALB/c Mice. Scand J Immun 2000; 52: 491-5.
17. Lanzotti V. The analysis of onion and garlic. J Chromato 2006; 1112(1): 3-22.
18. Koo M, Cho C. Pharmacological effects of green tea on the gastrointestinal system. Eur J Pharmaco 2004; 500(1-3): 177–85.
19. Siddiqui I, Saleem M, Adhami V Asim M, Mukhtar H. Tea beverage in chemoprevention and chemotherapy of prostate cancer. Acta Pharmacologica Sinica 2007; 28(9): 1392–408.
20. Zaveri N. Green tea and its polyphenolic catechins: Medicinal uses in cancer and noncancer applications. Life Sci 2006; 78(18): 2073–80.
21. Lambert JD, Elias RJ. The antioxidant and prooxidant activities of Green Tea poly phenols:Arole in cancer preventation. Arch Biochem Biophysic 2010; 501(1): 65-72.
22. Li MJ, Yin YC, Wang J, Jiang YF. GreenTea compounds in breast cancer p[revention and treatment .World J Clin Oncolog 2014; 5(3): 520-8.
23. Guang D, Zhi YU, Xiao W, Chunhao Y, Tyler C, Chun Y. Epigallocatechin gallate is the most effective cancer chemopreventive polyphenol in Green Tea. Nutrients 2012; 339(10): 1679-91.
24. Valizadeh M, Rouhi L, Hejazi SH, The viability and proapoptotic effect of Green Tea on breast cancer cell line (sSK-BR-3) and human fibroblast cells (HU-02). J Pay Sal 2019; 12(3): 221-9.
25. Cassel E, Vargas R, Martinez N, Lorenzo D, Dellacassa E. Steam distillation modeling for essential oil extraction process. Indust Crops Prod 2009; 29(1): 171-6.
26. Ait-Mohamed O, Battisti V, Joliot V, Fritsch L, Pontis J, Medjkane S, et al. Acetonic extract of Buxussempervirens induces cell cycle arrest, apoptosis and autophagy in breast cancer cells. PloSone 2011; 6(9): e24537.
27. Pal SK, Shukla Y. Herbal medicine: current status and the future. Asian Pac J Cancer Prev 2003; 4(4): 281-8.
28. Zhang Q, Tang X, Lu Q, Zhang Z, Rao J. Green tea extract and ()-epigallocatechin-3-gallateinhibit hypoxia- and serum-induced HIF-1Aproteinaccumulation and VEGF expression in humancervical carcinoma and hepatoma cells. Mol Cancer Ther 2006; 5(5): 1227-38.
29. Luo R, Fang D, Hang H, Tang Z. The Mechanism in Gastric Cancer Chemoprevention by Allicin. Anti-Cancer Agents Med Chem 2016; 16(7): 802-9.
30. Suleria H, Butt M, Khalid N, Sultan S, Aleem M, Abbas M. Garlic (Allium sativum): diet based therapy of 21st century–a review. Asian Pac J Trop Dis 2015; 5(4): 271-8.
31. Arunkumar A, Vijayababu MR, Srinivasan N, Aruldhas MM, Arunakaran J. Garlic compound, diallyl disulfide induces cell cycle arrest in prostate cancer cell line PC-3. Mol Cell Biochem 2006; 288(1): 107-13.
32. Wu Y, Tang L, Azabdaftari G, Pop E, Smith GJ. Adrenal androgens rescue prostatic dihydrotestosterone production and growth of prostate cancer cells after castration. Mol Cell Endo 2019; 486: 79-88.
33. Ravanbakhshian R, Behbahani M. Cytotoxic and antibacterial activities of fermented and non-fermented extracts of garlic. J Maz Univ Med Sci 2018; 27(156): 38–49. [in Persian]
34. Ahmad R, Ali AM, Israf DA, Ismail NH, Shaari K, Lajis NH. Antioxidant, radical-scavenging, anti-inflammatory, cytotoxic and antibacterial activities of methanolic extracts of some Hedyotis species. Life Sci 2005; 76(17): 1953-64.
35. Pinto JT, Lapsia S, Shah A, Santiago H, Kim G. Anti-proliferative effects of garlic-derived and other allium related compounds. Adv Exp Med Biol 2001; 492: 83-106.
36. Miraghajani M, Rafie N, Hajianfar H, Larijani B, Azadbakht L. Aged Garlic and Cancer: A Systematic Review. Int J Prev Med 2018; 9: 84.
37. Zolfaghari B, Sadeghi M, Troiano R, Lanzotti V. Vavilosides A1/A2–B1/B2, new furostane glycosides from the bulbs of Allium vavilovii with cytotoxic activity. Bioorg Med Chem 2013; 21(7): 1905-10.
38. Arabski M, Wegierek-Ciuk A, Czerwonka G, Lankoff A, Kaca W. Effects of saponins against clinical E. coli strains and eukaryotic cell lines. J Biomed Biotech 2012; (2012): 1-6.
39. Sobolewska D, Michalska K, Podolak I, Grabowska K. Steroidal saponins from the genus Allium. Phytochem Rev 2016; 15(1): 1-35.
40. Zolfaghari B, Sadeghi M, Troiano R, Lanzotti V. 3-Keto umbilicagenin A and B, new sapogenins from Allium umbilicatum Boiss Fitoterapia 2015; (102): 198–202.
41. Susanto H, Fakhrodin N, Murti YB and Siswomiharjo W. Saponins from Plumeria acuminata Ait induce cell growth inhibition and apoptosis of oral squamous carcinoma cells. Chin J Dent Res 2010; 13(2): 153-6.
42. Nag SA, Qin JJ, Wang W, Wang MH, Wang H, Zhang R. Ginsenosides as anticancer agents: invitro and in vivo activities, structure-activity relationships, and molecular mechanisms of action. Front Pharmacol 2012; (3): 1-18.
43. Zhang W, Chen G, Deng CQ. Effects and mechanisms of total Panax notoginseng saponins on proliferation of vascular smooth muscle cells with plasma pharmacology method. J Pharm Pharmacol 2012; 64(1): 139-45.
44. Si YC, Zhang JP, Xie CE, Zhang LJ, Jiang XN. Effects of Panax notoginseng saponins on proliferation and differentiation of rat hippocampal neural stem cells. Am J Chin Med 2011; 39(5): 999-1013.
45. Millet AS, Lamy E, Jones D, Stintzing F, Mersh sumdermann V, Merfort I. Fermentation enhances the biological activity of Allium cepa bulb extracts. J Agric Food Chem 2012; 60(9): 2148-56.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sharifzadeh A, Aali F, Heidari M, Kowsari N. The in vitro survey of cytotoxic activities extracts of garlic and green tea. Feyz Med Sci J 2020; 24 (3) :342-349
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3868-fa.html

شریف زاده علی، عالی فرانک، حیدری میلاد، کوثری ندا. بررسی فعالیت سمّیت سلولی عصاره‌های سیر و چای سبز در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم پزشکی فيض. 1399; 24 (3) :342-349

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3868-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 24، شماره 3 - ( دوماه نامه 1399 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4660