[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 5، شماره 4 - ( فصلنامه 1380 ) ::
جلد 5 شماره 4 صفحات 101-97 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی شیوع کولونیزاسیون رکتال استرپتوکوک گروه B در زنان حامله با سن حاملگی 35 هفته یا بیشتر و رابطه آن با عفونت زودرس نوزادی
زیبا مسیبی*، رضوان منیری، علیرضا اسلامی، الهه مصداقی نیا، سید غلامعباس موسوی
، mosaieby_z@kaums.ac.ir
چکیده:   (9610 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به شیوع متفاوت استرپتوکوک گروه B در رکتوم و نقش آن در بروز عفونت زودرس نوزادی و عدم اطلاع از وضعیت شیوع در منطقه و میزان آن در نوزادان و به منظور تعیین فراوانی استقرار باکتری در زنان حامله و تعیین رابطه آن با عفونت زودرس نوزادی این مطالعه در سال 1379 در بیمارستان شبیه خوانی کاشان صورت پذیرفت.

مواد و روش ها: تحقیق با روش توصیفی بر روی 400 زن حامله با سن حاملگی 35 هفته و بالاتر انجام گرفت. نمونه گیری به صورت سرشماری بود. در بدو نمونه گیری پرسش نامه ای حاوی اطلاعات سن، شغل، تحصیلات، ملیت، محل سکونت، تعداد زایمان، تعداد سقط، زایمان زودرس، پارگی کیسه آب، نحوه زایمان و سابقه مصرف آنتی بیوتیک در چند روز گذشته تکمیل گردید. نمونه گیری با سواپ استریل از رکتوم به عمل آمد و در محیط اختصاصی تادهویت کشت داده شده و باکتری جدا شده با آزمون های بیوشیمیایی تعیین هویت گردید. کلیه نوزادان متولد شده تا 48 ساعت و آن هایی که از مادران با کولونیزاسیون مثبت متولد شده بودند، تا یک هفته تحت نظر قرار گرفتند. نمونه گیری از نوزادان علامت داری که مادران آن ها دارای کشت مثبت بودند انجام پذیرفت و باکتری جدا گشته تعیین هویت شد. اطلاعات با آزمون های آماری کای دو و دقیق فیشر تحلیل گردید.

یافته ها: از 400 نمونه کشت رکتال، 30 مورد (7.5%) و در دو نوزاد (6.7%) از نوزادان مادرانی که دارای کشت مثبت بودند، استرپتوکوک گروه Bجدا گشت. بین کولونیزاسیون رکتال استرپتوکوک گروه B و عفونت زودرس نوزادی رابطه مشاهده گردید (P=0.0055).

نتیجه گیری: با توجه به شیوع 7.5% در رکتوم وجود رابطه بین کولونیزاسیون رکتال استرپتوکوک گروه B و عفونت های زودرس نوزادی و خطرات ناشی از آن، مطالعات وسیع تر برای پیگیری کولونیزاسیون استرپتوکوک گروه B در زنان حامله و پیشگیری از این عفونت توصیه می گردد.

واژه‌های کلیدی: استرپتوکوک گروه B، عفونت زودرس نوزادان، کولونیزاسیون، رکتال
متن کامل [PDF 914 kb]   (1596 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/20 | انتشار: 1380/10/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mosayebi Z, Moniri R, Eslami A R, Mesdaghinia E, Mousavi S G A. Evaluation of Streptococcal (Type B) rectal colonization incidence in pregnant women at an gestational age greater than 35 weeks and its relationship with infantile premature infection . Feyz 2002; 5 (4) :97-101
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-356-fa.html

مسیبی زیبا، منیری رضوان، اسلامی علیرضا، مصداقی نیا الهه، موسوی سید غلامعباس. بررسی شیوع کولونیزاسیون رکتال استرپتوکوک گروه B در زنان حامله با سن حاملگی 35 هفته یا بیشتر و رابطه آن با عفونت زودرس نوزادی . دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض 1380; 5 (4) :101-97

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-356-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 4 - ( فصلنامه 1380 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 30 queries by YEKTAWEB 4549