:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی در افراد سالم (یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده)
حمید رسد ، محمدحسن انتظاری ، بهزاد مهکی ، ناصح پهلوانی*
دانشجوی دکترای تخصصی ، PahlavaniN951@mums.ac.ir
چکیده:   (119 مشاهده)
سابقه و هدف: مطالعات زیادی اظهار کرده اند که مصرف عسل می تواند اثرات مفیدی بر روی عوامل خطر بیماریهای قلبی عروقی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر پروفایل لیپیدی  در افراد جوان سالم بود.
مواد و روش ها: شصت فرد سالم 18 تا 30 ساله به مدت یک ماه وارد این کار آزمایی بالینی یک سو کورکنترل دار شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه عسل و سوکروز تخصیص داده شدند که گروه عسل 70 گرم عسل را در روز و گروه سوکروز همین مقدار شکر را در روز به مدت یک ماه مصرف کردند. فشار خون و همچنین نمونه خون ناشتا در ابتدا و انتهای مطالعه از شرکت کنندگان گرفته شد. پروفایل لیپیدی افراد شرکت کننده با استفاده از کیت آنزیمی در هر دو گروه عسل و سوکروز در ابتدا و انتهای مداخله اندازه گیری و مقایسه شد.
نتایج: دراین مطالعه، پروفایل لیپیدی (total cholesterol, Triacylglycerol, HDL- C, LDL-C) تفاوت معنا داری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (P > 0.3). ما دریافتیم که مصرف عسل می تواند باعث کاهش Total cholesterol، TG و LDL در افراد جوان سالم شود، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش می دهد            (p<0.03; F: 4.56). به علاوه، عسل باعث افزایش HDL و سوکروز باعث کاهش آن می شود (P < 0.001; F: 23.88). در همه این بررسیها متغیر های مخدوش گر مثل سن، فعالیت فیزیکی و تعدادی از دریافت های غذایی تعدیل شدند.
نتیجه گیری: دریافت عسل می تواند باعث کاهش Total cholesterol، تری گلیسرید و LDL و نیز افزایش HDL شود. اما مصرف سوکروز در بهبود پروفایل لیپیدی تاثیر نداشت. مطالعات بیشتری برای تایید یافته های ما مورد نیاز است
واژه‌های کلیدی: عسل، سوکروز، پروفایل لیپیدی (کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول با چگالی بالا، کلسترول با چگالی پایین)
     
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۲۷


XML   English Abstract   Print



برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها