[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 22، شماره 3 - ( دوماه نامه 1397 ) ::
جلد 22 شماره 3 صفحات 302-308 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده
حمید رسد ، محمدحسن انتظاری ، بهزاد مهکی ، مریم نورانی ، ناصح پهلوانی*
دانشجوی دکترای تخصصی تغذیه دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، PahlavaniN951@mums.ac.ir
چکیده:   (364 مشاهده)
سابقه و هدف: براساس مطالعات گذشته مصرف عسل می­تواند اثرات مفیدی بر عوامل خطر بیماری­ های قلبی-عروقی داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر پروفایل لیپیدی افراد سالم بود.
مواد و روش­ ها: تعداد 60 فرد سالم 18 تا 30 ساله وارد این کارآزمایی بالینی یک ­سوکور شدند. شرکت کنندگان به ­طور تصادفی به دو گروه عسل و سوکروز تقسیم شده و گروه عسل، روزانه 70 گرم عسل و گروه سوکروز، همین مقدار شکر را به­ مدت یک­ ماه مصرف کردند. پروفایل لیپیدی با استفاده از کیت آنزیمی در هر دو گروه در ابتدا و انتهای مداخله اندازه ­گیری و مقایسه شد.
نتایج: در ابتدای مطالعه پروفایل لیپیدی تفاوت معنی­­ داری بین افراد شرکت­ کننده در مطالعه نداشت (0/3>P). در پایان مطالعه مصرف عسل باعث کاهش کلسترول تام، تری­گلیسیرید و LDL در شرکت کنندگان شد، ولی مصرف شکر این موارد را افزایش داد (0/03<P). به ­علاوه، عسل باعث افزایش HDL و سوکروز باعث کاهش آن شد (0/001<P). در همه این بررسی­ ها متغیرهای مخدوش­گر مثل سن، فعالیت فیزیکی و تعدادی از دریافت­ های غذایی تعدیل شدند.
نتیجه ­گیری: دریافت عسل برخلاف سوکروز می ­تواند باعث کاهش کلسترول تام، تری­ گلیسرید و LDL و نیز افزایش HDL در افراد سالم شود.
واژه‌های کلیدی: عسل، سوکروز، پروفایل لیپیدی، کلسترول تام، تری گلیسرید، کلسترول با چگالی بالا، کلسترول با چگالی پایین
متن کامل [PDF 227 kb]   (62 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۶/۹/۱۹ | پذیرش: ۱۳۹۷/۳/۲۷ | انتشار: ۱۳۹۷/۵/۱۳
فهرست منابع
1. Ghorpade AG, Shrivastava SR, Kar SS, Sarkar S, Majgi SM, Roy G. Estimation of the cardio‌vascular risk using World Health Organi‌za‌tion‌/International Society of Hypertension (WHO/ISH) risk prediction charts in a rural population of South India. IJHPM 2015;4(8):531.
2. Sarnak MJ, Levey AS, Schoolwerth AC, Coresh J, Culleton B, Hamm LL, et al. Kidney disease as a risk factor for development of cardiovascular disease. Circ 2003; 108(17): 2154-69.
3. Pahlavani N, Jafari M, Sadeghi O, Rezaei M, Rasad H, Rahdar HA, et al. L-arginine supplement‌ation and risk factors of cardiovascular diseases in healthy men: a double-blind randomized clinical trial. F1000Res 2014;3:306.
4. Kazemi T, Rezvani MR, Sharifzadeh GR, Sadri A, Moghaddam M, Reza H, et al. The prevalence of traditional cardiovascular risk factors in low socio‌economic use individuals in Birjand 2008 (East IRAN). JCTM 2015; 3(1): 263-9.
5. Moyer VA. Menopausal hormone therapy for the primary prevention of chronic conditions: US Preventive Services Task Force recommendation statement. Ann Intern Med 2013; 158(1): 47-54.
6. von Känel R. Psychosocial stress and cardio‌vascular risk: current opinion. Swiss Med Wkly 2012; 142: w13502
7. Eckel RH, Jakicic JM, Ard JD, De Jesus JM, Miller NH, Hubbard VS, et al. 2013 AHA/ACC guideline on lifestyle management to reduce cardio‌vascular risk: a report of the American College of Cardiology/American Heart Association Task Force on Practice Guidelines. J Am Coll Cardiol 2014; 63(25 Part B): 2960-84.
8. Al-Waili NS. Natural honey lowers plasma glucose, C-reactive protein, homocysteine, and blood lipids in healthy, diabetic, and hyperlipidemic subjects: comparison with dextrose and sucrose. J Med Food 2004; 7(1): 100-7.
9. Yaghoobi N, Al-Waili N, Ghayour-Mobarhan M, M R Parizadeh S, Abasalti Z, Yaghoobi Z, et al. Natural Honey and Cardiovascular Risk Factors; Effects on Blood Glucose, Cholesterol, Triacylgly‌cerole, CRP, and Body Weight Compared with Sucrose TSWJ 2008; 463-9 p.
10. Bahrami M, Ataie-Jafari A, Hosseini S, Foruzanfar MH, Rahmani M, Pajouhi M. Effects of natural honey consumption in diabetic patients: an 8-week randomized clinical trial. Int J Food Sci Nutr 2009; 60(7): 618-26.
11. Münstedt K, Hoffmann S, Hauenschild A, Bülte M, von Georgi R, Hackethal A. Effect of honey on serum cholesterol and lipid values. J Med Food 2009; 12(3): 624-8.
12. Bhatti I, Inayat S, Uzair B, Menaa F, Bakhsh S, Khan H, et al. Effects of Nigella sativa (Kalonji) and Honey on Lipid Profile of Hyper lipidemic Smokers. IJPER 2016; 50(3): 376-84.
13. Bekkaye I, Azzoug S, Dahmoun K, Chentli F. Effects of natural honey intake on glycaemic con‌trol and lipid profile in type 2 diabetes. JNSD 2016; 2(1).
14. Al-Waili NS. Intravenous and intrapulmonary administration of honey solution to healthy sheep: effects on blood sugar, renal and liver function tests, bone marrow function, lipid profile, and carbon tetrachloride-induced liver injury. J Med Food 2003; 6(3): 231-47.
15. Erejuwa OO, Nwobodo NN, Akpan JL, Okorie UA, Ezeonu CT, Ezeokpo BC, et al. Nigerian honey ameliorates hyperglycemia and dyslipidemia in alloxan-induced diabetic rats. Nutrients 2016; 8(3): 95.
16. Mushtaq R, Mushtaq R, Khan ZT. Effects of natural honey on lipid profile and body weight in normal weight and obese adults: a randomized clinical trial. PJZ 2011; 43(1): 161-9.
17. Vasheghani-Farahani A, Tahmasbi M, Asheri H, Ashraf H, Nedjat S, Kordi R. The Persian, last 7-day, long form of the International Physical Activity Questionnaire: translation and validation study. Asian J Sports Med 2011; 2(2): 106 -16.
18. Townsend N, Nichols M, Scarborough P, Rayner M. Cardiovascular disease in Europe—epidemiological update 2015. Eur Heart J 2015; 36(40): 2696-705.
19. O’Donovan G, Lee IM, Hamer M, Stamatakis E. Association of “weekend warrior” and other leisure time physical activity patterns with risks for all-cause, cardiovascular disease, and cancer mort‌al‌ity. JAMA Int Med 2017; 177(3): 335-42.
20. Alagwu EA, Okwara JE, Nneli RO, Osim EE. Effect of honey intake on serum cholesterol, triglycerides and lipoprotein levels in albino rats and potential benefits on risks of coronary heart disease. Niger J Physiol Sci 2011; 26(2): 161-5.
21. Schramm DD, Karim M, Schrader HR, Holt RR, Cardetti M, Keen CL. Honey with high levels of antioxidants can provide protection to healthy human subjects. J Agric Food Chem 2003; 51(6): 1732-5.
22. Majid M, Younis MA, Naveed AK, Shah MU, Azeem Z, Tirmizi SH. Effects of natural honey on blood glucose and lipid profile in young healthy Pakistani males. J Ayub Med Coll Abbottabad 2013; 25(3-4): 44-7.
23. Sousa JM, de Souza EL, Marques G, Meireles B, de Magalhães Cordeiro ÂT, Gullón B, et al. Polyphenolic profile and antioxidant and antibacterial activities of monofloral honeys produced by Meliponini in the Brazilian semiarid region. Food Res Int J 2016; 84: 61-8.
24. Ebbert JO, Jensen MD. Fat depots, free fatty acids, and dyslipidemia. Nutrients 2013; 5(2): 498-508.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rasad H, Entezari M, Mahaki B, Nurany M, Pahlavani N. The effect of honey consumption on lipid profiles in healthy individuals: A randomized clinical trial. Feyz. 2018; 22 (3) :302-308
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3490-fa.html

رسد حمید، انتظاری محمدحسن، مهکی بهزاد، نورانی مریم، پهلوانی ناصح. تاثیر مصرف عسل بر پروفایل لیپیدی افراد سالم جوان: یک کارآزمایی بالینی تصادفی شده. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1397; 22 (3) :302-308

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3490-fa.html



دوره 22، شماره 3 - ( دوماه نامه 1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.06 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3752