[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه 1381 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 55-49 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه اثرات فلوکستین، نورتریپتیلین و آمی تریپتیلین در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر
حسین فروتن ، امیر طاهری ، هومن هوشنگی ، حمیدرضا محمدی
چکیده:   (63113 مشاهده)

سابقه و هدف:سندرم روده تحریک پذیر شایع ترین علت مراجعه به متخصصان گوارش می باشد. با توجه به شیوع IBS و گزارشات متفاوت موجود از تاثیر داروهای مختلف و جهت گیری درمان ها به سوی داروهای نوروترانسمیتری و به جهت عدم وجود داروهای اختصاصی، همچنین قیمت گزاف این داروها و به منظور تعیین تاثیر فلوکستین، نورتریپتیلین و آمی تریپتیلین این تحقیق روی مراجعه کنندگان به یک کلینیک خصوصی شهر تهران در سال 1379 انجام گرفته است.

مواد و روش ها:تحقیق به روش کارآزمایی بالینی روی 173 فرد مبتلا به IBS انجام گرفته است. تشخیص بیماری براساس معیارهای Rome گذاشته شد. بیماران برحسب مراجعه و به طور تصادفی در سه گروه درمانی قرار گرفتند و به آن ها به ترتیب فلوکستین 20 میلی گرم روزانه، آمی تریپتیلین 25 میلی گرم شب ها و نورتریپتیلین 25 میلی گرم شب ها تجویز شد. اطلاعات بیماران قبل و بعد از درمان در یک پرسش نامه ثبت گردید و نهایتا مورد قضاوت آماری قرار گرفت.

یافته ها:تحقیق روی 173 بیمار شامل 53 بیمار در گروه یبوست، 57 بیمار در گروه اسهال و 63 بیمار در گروه درد شکم صورت گرفت. در گروه درمانی فلوکستین 50 نفر، نورتریپتیلین 69 نفر و آمی تریپتیلین 54 نفر قرار گرفتند. فلوکستین در افزایش دفعات اجابت مزاج بیماران یبوستی موثر است (از 2.56 بار در هفته به 12 بار در هفته) (P<0.02) ولی در کاهش دفعات اجابت مزاج بیماران اسهالی بی تاثیر است (NS). آمی تریپتیلین باعث بهبود دفعات اجابت مزاج بیماران یبوستی (از 2.31 بار در هفته به 6.54 بار) (P<0.01) و در بیماران اسهالی (17.26 بار در هفته به 11.79 بار) (P<0.01) شد. نورتریپتیلین هم در بهبود دفعات اجابت مزاج بیماران یبوستی (از 2.67 بار در هفته به 6.33 بار) (P<0.01) و بیماران اسهالی (20.64 بار در هفته به 12.23 بار) (P<0.01) موثر بود. فلوکستین و TCAها به طور معنی داری در بهبود درد، نفخ و عملکرد عمومی بیماران موثر بودند و هیچ یک نسبت به دیگری برتری محسوسی نداشتند. در مورد عوارض دارویی، score عوارض مربوط به آمی تریپتیلین نسبت به فلوکستین و نورتریپتیلین به طور معنی داری بیشتر بود (P<0.01) ولی در score عوارض مربوط به نورتریپتیلین و فلوکستین تفاوت معنی داری وجود نداشت (NS).

نتیجه گیری و توصیه ها: به نظر می رسد که فلوکستین در مقایسه با TCAها در بیماران یبوستی موثرتر و کم عارضه تر می باشد. ولی در بیماران با چهره غالب اسهال، فلوکستین موثر نمی باشد.

واژه‌های کلیدی: سندرم روده تحریک پذیر، درمان، فلوکستین، آمی تریپتیلین، نورتریپتیلین
متن کامل [PDF 1060 kb]   (8862 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/19 | انتشار: 1381/1/26
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Forootan H, Taheri A, Hooshangi H, Mohamamdi H R. Effects of Fluoxetine, Nortriptyline and Amitriptyline in IBS patients . Feyz 2002; 6 (1) :49-55
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-332-fa.html

فروتن حسین، طاهری امیر، هوشنگی هومن، محمدی حمیدرضا. مقایسه اثرات فلوکستین، نورتریپتیلین و آمی تریپتیلین در مبتلایان به سندرم روده تحریک پذیر . مجله علوم پزشکی فيض. 1381; 6 (1) :49-55

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-332-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 6، شماره 1 - ( فصلنامه 1381 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645