[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 20، شماره 3 - ( دوماه نامه 1395 ) ::
جلد 20 شماره 3 صفحات 220-214 برگشت به فهرست نسخه ها
تاثیر عصاره الکلی برگ گردو (Juglans regia) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافت مغز در موش صحرایی دیابتی
سامره رضامحتشم ، حبیب الله ناظم ، محمد فضیلتی
دانشکده بیوشیمی، دانشگاه پیام نور، ایران ، samereh_mohtasham@yahoo.com
چکیده:   (3951 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت رایج­ترین بیماری مزمن است. مطالعات نشان می ­دهد که در این بیماری سطح آنزیم ­های آنتی­ اکسیدان کاهش می ­یابد. هدف از انجام این مطالعه بررسی تاثیر دریافت عصاره الکلی برگ گردو بر فعالیت آنزیم­ های آنتی ­اکسیدان در بافت مغز موش­ های صحرایی دیابتی می­ باشد.

مواد و روش­ ها: در این مطالعه تجربی از 40 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار با وزن 20±250 گرم استفاده شد که به­ طور تصادفی در چهار گروه زیر وارد شدند: گروه کنترل، گروه دیابتی، گروه تیمار 1: (دریافت عصاره با دوز mg/kg 250)، و گروه تیمار 2: (دریافت عصاره با دوز mg/kg 500). حیوانات گروه­ های تیمار 1 و 2 به ­مدت 30 روز عصاره را از طریق گاواژ دریافت کردند. در پایان دوره تجویز عصاره میزان گلوکز سرم و میزان فعالیت آنزیم ­های آنتی ­اکسیدان کاتالاز، گلوتاتیون پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز و ترکیب مالون دی آلدهید در بافت مغز اندازه­ گیری شد.

نتایج: مقدار غلظت MDA در سرم حیوانات دیابتی در مقایسه با گروه کنترل به ­طور معنی ­داری بالاتر بود (<0/05P) و عصاره الکلی برگ گردو این ترکیب را کاهش داد. هم­ چنین، در گروه­ های دیابتی سطح آنزیم SOD, CAT, GPX در مقایسه با گروه کنترل به­ طور معنی ­داری پایین­ تر بود (<0/05P) و عصاره الکلی برگ گردو فعالیت این آنزیم ها را افزایش داد.

نتیجه­ گیری: تجویز خوراکی عصاره الکلی برگ گردو در موش­ های صحرایی دیابتی شده با استرپتوزوتوسین تاثیرات ضد دیابتی و آنتی­ اکسیدانی دارد.

واژه‌های کلیدی: برگ گردو، فعالیت آنتیاکسیدانی، بافت مغز، دیابت، موش صحرایی
متن کامل [PDF 228 kb]   (1842 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1395/5/18 | ویرایش نهایی: 1396/5/11 | پذیرش: 1395/5/18 | انتشار: 1395/5/18
فهرست منابع
1. Zhou X, Xu J, Shi Y, Ye JM. Discovery of Novel Anti-Diabetic Drugs by Targeting Lipid Metabolism. Curr Drug Targets 2015; 16(12): 1372-80.
2. Aslantürk OS, Çelik TA. Antioxidant, cytotoxic and apoptotic activities of extracts from medicinal plant Euphorbia platyphyllos L. J Med Plants Res 2013; 7(19): 1293-304.
3. Perez-Carreon J, Cruz-Jiménez G, Licea-Vega J, Popoca EA, Fazenda SF, Villa-Treviño S. Genotoxic and anti-genotoxic properties of Calendula officinalis extracts in rat liver cell cultures treated with diethylnitrosamine. Toxicol in Vitro 2002; 16(3): 253-8.
4. Bree AJ, Puente EC, Daphna-Iken D, Fisher SJ. Diabetes increases brain damage caused by severe hypoglycemia. Am J Physiol Endocrinol Metab 2009; 297(1): 194–201.
5. Zhao MH, Jiang ZT, Liu T, Li R. Flavonoids in Juglans regia L. leaves and evaluation of in vitro antioxidant activity via intracellular and chemical methods. Scientific World J 2014; 2014: 303878.
6. Maurya AK, Tripathi S, Ahmed Z, Sahu RK. Antidiabetic and antihyperlipidemic effect of Euphorbia hirta in Streptozotocin induced diabetic rats. Scholars Res Library 2012; 4(2): 703-7.
7. Kumar S, Malhotra R, Kumar D. Antidiabetic and Free Radicals Scavenging Potential of Euphorbia hirta flower extract. Indian J Pharm Sci 2010; 72(4): 533–7.
8. Ceretta LB, Reus GZ, Abelaira HM, Ribeiro KF, Zappellini G, Felisbino FF, et al. Increased oxidative stress and imbalance in antioxidant enzymes in the brains of alloxan-induced diabetic rats. Exp Diabetes Res 2012; 2012: 302682.
9. Iwata N, Okasaki M, Kamiuchi S, Hibino Y. Protective effects of oral administration of ascorbic acid against oxidative stress and neuronal damage after cerebral ischemia/reperfusion in diabetic rats. J Health Sci 2010; 56(1): 20-30.
10. Hfaiedh N, Mbarki S, Alimi H, Claude Murat J, Elfeki A. Diabetes-Induced Damages in Rat Kidney and Brain and Protective Effects of Natural Antioxidants. Food Nutr Sci 2013; 4(4): 436-44.
11. Somi MH, Hajipour B, Asl NA, Estakhri R, Azar AN, Zade MN, et al. Pioglitazone attenuates ischemia/reperfusion-induced liver injury in rats. Transplant Proc 2009; 41(10): 4105-9.
12. Kurcer Z, Oguz E, Ozbilge H, Baba F, Aksoy N, Celik H, et al. Melatonin protects from Ischemia/reperfusion-induced renal injury in rats: this effect is not mediated by proinflammatory cytokines. J Pineal Res 2007; 43(2): 172-8.
13. Madani H, Rahimi P, Mahzouni P. Effect of hydroalcoholic exteract of Juglans regia leaves activity of AST and ALT enzymes in alloxan–induced diabetic rats. Pharm Sci 2009; 15(2): 213- 8.
14. Jelodar G, Maleki M, Sirus S. Effect of Walnut leaf Coriander and pomegranate on blood glucose and histhology of pancreas of alloxan induced diabetic rats. Afr J Tradit Complement Altern Med 2007; 4(3): 299-305.
15. Divband Kh, Komeili G, Saeidi-Neek F. Effects of Walnut leaves aqueous extract on blood sugar and serum lipids in diabetic rats. J Birjand Univ Med Sci 2010; 17(1): 11-8. [in Persian]
16. Teimoori M, Montaser Kouhsari Sh, Ghafarzadegan R, Hajiaghaee R. Anti-diabetic effects of juglans regia leaves methanolic extract on alloxan-induced male wisrar rats. J Med Plants 2010; 2(34): 142-9.
17. Rahimi R, Nikfar Sh, Larijani B, Abdollahi M. A review on the role of antioxidants in the management of diabetes and its complications. Biomed Pharmacother 2005; 59(7): 365-73.
18. Bagri P, Ali M, Aeri V, Bhowmik M, Sultana S. Antidiabetic effect of Punica granatum flowers: Effect on hyperlipidemia, pancreatic cells lipid peroxidation and antioxidant enzymes in experimental diabetes. Food Chem Toxicol 2009; 47(1): 50-4.
19. Rosenblat M, Hayek T, Aviram M. Anti-oxidative effects of pomegranate juice (PJ) consumption by diabetic patients on serum and on macrophages. Atherosclerosis 2006; 187(2): 363-71.
20. Diwan H, Abdel-Hassan IA, Mohammed ST. Effect of saponin on mortality and istopathological changes in mice. East Mediterr Health J 2000; 6(2-3): 345-51.
21. Solar A, Colaric M, Usenik V, Stampar F. Seasonal variations of selected flavonoids, phenolic acids and quinones in annual shoots of common walnut (Juglans regia L.). Plant Sci 2006; 170(3): 453-61.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Reza-Mohtasham S, Nazem H, Fazilati M. Effect of alcoholic extract of Juglans regia leave on brain antioxidant enzymes in streptozotocin-induced diabetic rat. Feyz 2016; 20 (3) :214-220
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3078-fa.html

رضامحتشم سامره، ناظم حبیب الله، فضیلتی محمد. تاثیر عصاره الکلی برگ گردو (Juglans regia) بر فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان بافت مغز در موش صحرایی دیابتی. مجله علوم پزشکی فيض. 1395; 20 (3) :214-220

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3078-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 20، شماره 3 - ( دوماه نامه 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645