[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 20، شماره 2 - ( دوماه نامه 1395 ) ::
جلد 20 شماره 2 صفحات 147-156 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی، محتوی فنول و فلاونوئید تام عصاره های بخش هوای گیاه فراسیون آسای کجوری (Ballota platyloma Rech.f.) با سه روش التراسونیک، پلی فنولیک و پرکولاسیون
باقر سیدعلی پور ، علی حسنی، محمدعلی ابراهیم زاده، علی طراوتی
استادیار گروه زیست سلولی و مولکولی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه مازندران ، b.alipour81@gmail.com
چکیده:   (1270 مشاهده)

سابقه و هدف: جنس فراسیون آسا (Ballota L.) متعلق به خانواده نعناعیان (Labiatae) است که در سراسر جهان پراکنده می‌باشد. گیاهان این جنس خصوصیات آنتی‌اکسیدانی، ضد سرطانی، ضد میکروبی و ضد التهابی از خود نشان می‌دهند. این مطالعه با هدف بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی عصاره قسمت هوایی گیاه Ballota platyloma با استفاده از روش‌های التراسونیک، پلی­فنولیک و پرکولاسیون انجام شد.

مواد و روش­ها: در این مطالعه تجربی قسمت­ های هوایی گیاه از منطقه ورسک استان مازندران جمع­ آوری شد. عصاره گیری با روش‌های التراسونیک، پلی­فنولیک و پرکولاسیون انجام گرفت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی با روش دی­فنیل پیکریل هیدرازیل، قدرت احیاکنندگی و میزان شلات­کنندگی یون آهن مورد ارزیابی قرار گرفت.

نتایج: محتوی فنول و فلاونوئید تام به ­ترتیب بدین صورت بود: پلی‌فنول > التراسونیک > پرکولاسیون. میزان IC50 برای به­ دام اندازی رادیکال   DPPHبا سه روش پلی‌فنولی، پرکولاسیون و التراسونیک به­ ترتیب۰۷/۱±7/52، 87/۰±۶۴/۶ و ۰۶/۰±۵۸/۲ به­ دست آمد. میزان IC50 برای شلات­کنندگی یون آهن نیز به ­صورت زیر بود: پلی فنول< التراسونیک< پرکولاسیون. عصاره پلی­فنولیک قدرت احیاءکنندگی بیشتری نسبت به عصاره اولتراسونیک و پرکولاسیون (P<0/001) در مقایسه با ویتامین C نشان داد (0/05<P).

نتیجه­ گیری: نتایج فراکشن پلی­فنولیک بالاترین مقدار پلی­فنول و فلاونوئید تام را نشان داد. فراکشن پلی­فنولیک بیشترین قدرت احیاءکنندگی و التراسونیک بیشترین فعالیت به ­دام اندازی رادیکال DPPH را نشان داد. بنابراین فعالیت آنتی‌اکسیدانی را می ­توان به­ حضور فنول­ ها و فلاونوئیدها در عصاره­ ها نسبت داد.

واژه‌های کلیدی: فعالیت آنتی‌اکسیدان، Ballota platyloma، محتوی فلاونوئید، عصاره التراسونیک، عصاره پلی فنولیک
متن کامل [PDF 335 kb]   (471 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۵/۳/۳۰ | انتشار: ۱۳۹۵/۳/۳۰
فهرست منابع
1. Babitha N, Swamya DN, Chakrapania S. Role of green tea as an antioxidant in periodontal disease. J Orofac Sci 2009; 1(2): 39-42.
2. Lamina S, Ezema CI, Theresa AI, Anthonia EU. Effects of free radicals and antioxidants on exercise performance. Oxid Antioxid Med Sci 2013; 2: 83-91.
3. Ebrahimzadeh MA, Nabavi SF, Nabavi SM. Antioxidant activities of methanol extract of sambucus ebulus L. Flower. Pak J Biol Sci 2009; 12(5): 447-50.
4. Ebrahimzadeh MA, Ehsonifar S, Eslami B. Sambucus ebulus elburensis Fruits: A good for antioxidants. Pharmacogn Mag 2009; 4(19): 213-18.
5. Aruoma OI. Assessment of potential prooxidant and antioxidant actions. J Am Oil Chem Soc 1996; 73: 1617-25.
6. Gao JJ, Igalashi K, Nukina M. Radical scavenging activity of phenylpropanoid glycosides in Caryopteris incana. Biosci Biotechnol Biochem 1999; 63(6): 983-8.
7. Williams GM, Iatropoulos MJ, Whysner J. Safety assessment of butylated hydroxyanisole and butylated hydroxyltoluene as antioxidant food additives. Food Chem Toxicol 1999; 37(9-10): 1027-38.
8. Stoilova A, Krastano A, Dtoyanova P, Senev P, Farfova S. Antioxidant activity of ginger extract (Zingiber Officinale). Food Chem 2007; 102(3): 764-70.
9. Wardle EN. Cellular oxidative process in realation to renal disease. Am J Nephrol 2005; 25(1): 13-22.
10. Espin JC, Soler-Rivas C, Wichers HJ. Characterization of the total free radical scavenger capacity of vegetable oils and oil fractions using 2 2 diphenyl- 1- picrylhydrazyl radical. J Agric Food Chem 2000; 48(3): 648-56.
11. Di Matteo V, Esposito E. Biochemical and therapeutic effects of antioxidants in the treatment of Alzheimer's disease, Parkinson's disease, and amyotrophic lateral sclerosis. Curr Drug Targets CNS Neurol Disord 2003; 2(2): 95-107.
12. Jamzad Z. Flora of Iran: Lamiaceae. Research Institute of Forests and Rangelands. 1st ed. Tehran; 2012. 76: 407-15, 1066.
13. Iscan G, Kirimer N, Kurkcuoglu M, Baser KHC, Demirci F. Antimicrobial screening of Mentha piperita essential oils. J Agric Food Chem 2002; 50(14): 3943-46.
14. Moreno L, Bello R, Primo-Yufera E, Esplugues J. Pharmacological properties of the methanol extract from Mentha suaveolens Ehrh. Phytother Res 2002; 16 Suppl 1: S10-3.
15. Zolfaghari B, Yegdaneh A. Recent advances in extraction methods of medicinal plant components. Ournal Herbal Drugs 2010; 1(1): 51-5.
16. Wang J, Sun BG, Cao YP, Tian Y. Optimisation of ultrasound-assisted extraction of phenolic compounds from wheat bran. Food Chem 2008; 106(2): 804-10.
17. Yang B, Zhao MM, Shi J, Yang N, Jiang YM. Effect of ultrasonic treatment on the recovery and DPPH radical scavenging activity of polysaccharides from longan fruit pericarp. Food Chem 2008; 106(2); 685-90.
18. Rabiei Kh, Bekhradnia S, Nabavi SM, Nabavi SF, Ebrahimzadeh MA. Antioxidant activity of polyphenol and ultrasonic extracts from fruits of Crataegus pentagyna subsp. elburensis. Nat Prod Res 2012; 26(24): 2353-7.
19. Sun J, Yao J, Huang S, Long X, Wang J, Garcia-Garcia E. Antioxidant activity of polyphenol and anthocyanin extracts from fruits of Kadsura coccinea (Lem.) A.C. Smith. Food Chem 2009; 117: 276-81.
20. Ordone AAL, Gomez JD, Vattuone MA. Antioxidant activities of Sechium edule (Jacq.) swartz extracts. Food Chem 2006; 97(3): 452-58.
21. Chang YL, Kim DO, Lee KW, Lee HJ, Lee CY. Vitamin C equivalent antioxidant capacity (VCEAC) of phenolic phytochemicals. J Agric Food Chem 2002; 50(13): 3713-17.
22. Ebrahimzadeh MA, Pourmorad F, Hafezi S. Antioxidant activities of Iranian Corn Silk. Turk J Biol 2008; 32: 43-9.
23. Yen GC, Chen HY. Antioxidant activity of various tea extracts in relation to their antimutagenicity. J Agric Food Chem 1995; 43(1): 27-32.
24. Dinis TCP, Madeira VMC, Almeida LM. Action of phenolic derivatives (acetaminophen, salicylate, and 5-aminosalicylate) as inhibitors of membrane lipid peroxidation and as peroxyl radical scavengers. Arch Biochem Biophys 1994; 315: 161-9.
25. Samsam shariat SH. Extraction of effective components of herbal medicine, determination and evaluation methods. Esfahan: Mani Press; 1992. p. 12-3. [in Persian]
26. van Acker SA, van den Berg DJ, Tromp MN, Griffioen DH, van Bennekom WP, van der Vijgh WJ, et al. Structural aspects of antioxidant activity of flavonoids. Free Radic Biol Med 1996; 20(3): 331-42.
27. Fukumoto LR, Mazza G. Assessing antioxidant and prooxidant activities of phenolic compounds. J Agric Food Chem 2000; 48(8): 3597-604.
28. Hertog MG, Feskens EM, Hollman PC, Katan MB, Kromhout D. Dietary antioxidants flavonoids and the risk of coronary heart disease: the zutphen elderly study. Lancet 1993; 342(8878): 1007-11.
29. Kalia K, Sharma K, Singh HP, Singh B. Effects of extraction methods on phenolic contents and antioxidant activity in aerial parts of Potentilla atrosanguinea Lodd. and quantification of its phenolic constituents by RP-HPLC. J Agric Food Chem 2008; 56(21): 10129-34.
30. Jamshidi M, Shabani E, Hashemi Z, Ebrahimzadeh MA. Evaluation of three methods for the extraction of antioxidants from leaf and aerial parts of Lythrum salicaria L. (Lythraceae). Int Food Res 2014; 21(2): 783-8.
31. Brand-Williams W, Cuvelier M, Berset C. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Lebensm Wissen Technol 1995; 28: 25-30.
32. Cai Y, Luo Q, Sun M, Corke H. Antioxidant activity and phenolic compounds of 112 traditional Chinese medicinal plants associated with anticancer. Life Sci 2004; 74: 2157-84.
33. He Ch, Ji X, Pan YM, Wang H, Wang K, Liang M, et al. Antioxidant activity of alcoholic extract of Agrimonia pilosa Ledeb. Med Chem Res 2009; 19(5): 448-61.
34. Ebrahimzadeh MA, Nabavi SM, Nabavi SF, Eslami B. Free radical scavenging ability of methanolic extract of Hyoscyamus squarrosus leaves. Pharmacologyonline 2009; 2: 796- 802.
35. Elias RJ, Kellerby SS, Decker EA. Antioxidant activity of proteins and peptides. Crit Rev Food Sci Nutr 2008; 48(5): 430–41.
36. Hebbel RP, Leung A, Mohandas N. Oxidation-induced changes in microheological properties of the red cell membrane. Blood 1990; 76(5): 1015-22.
37. Halliwell B, Gutteridge JMC, Cross CE. Free radicals, antioxidants and human disease: where are we now? J Lab Clin Med 1992; 119(6): 598–620.
38. Reznichenko L, Amit T, Zheng H, Weinreb O, Avramovich-Tirosh Y, Youdim MB, et al. Reduction of the iron-regulated beta-amyloid precursor protein and toxic beta-amyloid peptides expression by green tea polyphenol (-) -epigallocatechin-3-gallate:implication of iron chelation in Alzheimer’s disease. J Neurochem 2006; 97(2): 527–36.
39. Jayaprakash GK, Singh RP, Sakariah KK. Antioxidant activity of grape seed extracts on per oxidation models invitro. Food Chem 2001; 55: 1018-22.
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Seyedalipour B, Hasani A, Ebrahimzadeh M A, Taravati A. Antioxidant activity, total flavonoid and total phenolic contents of extracts taken from aerial parts of Ballota platyloma using three different methods: percolation, ultrasonic and polyphenolic fraction. Feyz. 2016; 20 (2) :147-156
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3039-fa.html

سیدعلی پور باقر، حسنی علی، ابراهیم زاده محمدعلی، طراوتی علی. بررسی فعالیت آنتی‌اکسیدانی، محتوی فنول و فلاونوئید تام عصاره های بخش هوای گیاه فراسیون آسای کجوری (Ballota platyloma Rech.f.) با سه روش التراسونیک، پلی فنولیک و پرکولاسیون. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1395; 20 (2) :147-156

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-3039-fa.html



دوره 20، شماره 2 - ( دوماه نامه 1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647