[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 19، شماره 4 - ( دوماه نامه 1394 ) ::
جلد 19 شماره 4 صفحات 278-283 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر محلول قره قات بر فشار خون و قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین: کارآزمایی بالینی دوسوکور
فاطمه ذوالفقاری، نگین پورزادی، فائزه صحبایی* ، فرزانه ذوالفقاری، سمانه السادات کاظمی، احمدرضا داوری
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران ، fsahbaei@sbmu.ac.ir
چکیده:   (1984 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت نوع دو از رایج‌ترین بیماری های مزمن است. کنترل شاخص های قند و فشار خون در این بیماران از اهمیت زیادی برخوردار است. این مطالعه با هدف بررسی تأثیر محلول قره قات بر فشار خون و قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه مداخله‌ای از نوع قبل و بعد 50 بیمار انتخاب شده و قبل از هر وعده غذایی 20 میلی‌لیتر محلول قره قات به آنان داده شد. قند خون ناشتا و فشار خون بیماران قبل از مصرف و هم چنین یک، دو، سه و چهار هفته پس از مصرف اندازه‌گیری شد و با میانگین قبل از مصرف مقایسه گردید.
نتایج: بر اساس یافته های مطالعه 66 درصد نمونه ها زن بوده و 60 درصد از آنها در گروه سنی 55-50 سال بودند. میزان قند خون ناشتا قبل از مداخله 48/53±50/190 میلی گرم بر دسی لیتر و میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک قبل از مداخله به ترتیب 75/8±20/150 و 66/9±16/103 میلی متر جیوه بود و بعد از انجام مداخله کاهش معنی داری در میانگین قند خون ناشتا (نوبت اول 71/51±32/178، نوبت دوم 66/50±26/170، نوبت سوم 57/51±42/165، نوبت چهارم 49/51±08/156 میلی گرم بر دسی لیتر)، فشار خون سیستولیک (نوبت اول 67/8±24/147، نوبت دوم 52/8±18/144، نوبت سوم 47/8±14/142، نوبت چهارم 06/9±84/140 میلی متر جیوه) و دیاستولیک (نوبت اول 63/7±52/98، نوبت دوم 72/6±44/94، نوبت سوم 05/6±12/92، نوبت چهارم 75/6±34/91 میلی متر جیوه) مشاهده شد (0/001=P).
نتیجه‌گیری: باتوجه به کاهش معنی دار فشار و قند خون می‌توان از محلول قره قات به‌عنوان یک روش در درمان بیماران دیابتی استفاده نمود.

واژه‌های کلیدی: فشارخون، قند خون ناشتا، قره قات، دیابت شیرین
متن کامل [PDF 188 kb]   (1851 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۴/۷/۱ | پذیرش: ۱۳۹۴/۷/۱ | انتشار: ۱۳۹۴/۷/۱
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zolfaghari F, Pourzadi N, Sahbaei F, Zolfaghari F, Kazemi S S, Davari A R. The effect of blueberry solution on blood pressure and fasting blood sugar in patients with non-insulin dependent diabetes mellitus: a double-blind clinical trial . Feyz. 2015; 19 (4) :278-283
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2774-fa.html

ذوالفقاری فاطمه، پورزادی نگین، صحبایی فائزه، ذوالفقاری فرزانه، کاظمی سمانه السادات، داوری احمدرضا. بررسی تأثیر محلول قره قات بر فشار خون و قند خون ناشتای بیماران مبتلا به دیابت شیرین غیر وابسته به انسولین: کارآزمایی بالینی دوسوکور. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1394; 19 (4) :278-283

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2774-fa.html



دوره 19، شماره 4 - ( دوماه نامه 1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781