:: دوره 18، شماره 6 - ( دوماه نامه 1393 ) ::
جلد 18 شماره 6 صفحات 563-553 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر پروپولیس بر فروکته شدن هموگلوبین انسانی در شرایط آزمایشگاهی
یونس صاحبی ، عادله دیوسالار ، علی اکبر صبوری
دانشگاه خوارزمی ، divsalar@khu.ac.ir
چکیده:   (4903 مشاهده)
سابقه و هدف: پروپولیس ترکیب رزینی پیچیده‌ای از ترشحات گیاهان مختلف است که توسط زنبور‌ عسل جمع‌آوری و فرآوری می‌شود؛ این ماده دارای خواص بیولوژیک متعددی است. گلایکه شدن واکنشی است که بین یک پروتئین و یک قند احیاء‌کننده اتفاق می‌افتد و در نهایت موجب تغییرات ساختاری و تخریب پروتئین می‌شود و نقش آن در ایجاد و تشدید عوارض دیابت تایید شده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی اثر عصاره‌ی اتانولی پروپولیس بر میزان فروکته شدن و تخریب ساختار هِم موجود در هموگلوبین در شرایط آزمایشگاهی است.
مواد و روش‌ها: در این مطالعه تجربی هموگلوبین تخلیص شده به تنهایی و با فروکتوز در حضور و عدم حضور عصاره‌ی اتانولی پروپولیس با غلظت‌های 10، 20 و µg/ml40 به‌مدت 5 هفته انکوبه گردید. سنجش میزان فروکته شدن هموگلوبین از طریق اندازه گیری میزان آزادسازی گروه هِم و جابه جایی باند سورت، تولید محصولات ناشی از تخریب هِم و نیز بررسی ساختارهای آمیلوئیدی به‌کمک روش های طیف‌سنجی مرئی-ماوراء بنفش و فلوئورسانس انجام شد.
نتایج: انکوباسیون هموگلوبین با فروکتوز باعث تخریب ساختار هموگلوبین و رهاسازی گروه هِم شد. درحضور عصاره‌ی پروپولیس با غلظت µg/ml40 فروکته شدن هموگلوبین به میزان 45درصد مهار گردید. دو غلظت کمتر عصاره میزان مهار پایین تری را نشان دادند. هم چنین، بررسی های انجام‌شده در مورد محصولات ناشی از تخریب هِم و ساختار فیبریلار، نشان دهنده کاهش نسبی فروکته شدن هموگلوبین در حضور عصاره‌ی پروپولیس می باشد.
نتیجه گیری: هموگلوبین در حضور فروکتوز به شدت گلایکه می‌شود و عصاره‌ی اتانولی پروپولیس می‌تواند گلایکه شدن هموگلوبین را به صورت وابسته به غلظت کاهش دهد.
واژه‌های کلیدی: فروکته شدن، هموگلوبین، پروپولیس، آنتی‌اکسیدان
متن کامل [PDF 358 kb]   (1491 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1393/10/14 | ویرایش نهایی: 1393/10/17 | پذیرش: 1393/10/14 | انتشار: 1393/10/14


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 18، شماره 6 - ( دوماه نامه 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها