اثر هم افزایی عصاره آبی زعفران (Crocus sativus L)و ویتامینD3 بر تمایز استئوژنیک سلولهای بنیادی مزانشیمی در مغز استخوان موش صحرایی
|
جواد بهارارا ، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی ، مریم ناظمی ، طیبه رمضانی |
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد مشهد ، baharara@yahoo.com |
|
چکیده: (5494 مشاهده) |
سابقه و هدف: زعفران دارای اثرات فارماکولوژیک متعددی بوده و ویتامین D3 نیز در تمایز و عملکرد بسیاری از سلولها دخالت دارد. در مطالعه حاضر اثر هم افزایی عصاره آبی زعفران و ویتامین D3 بر تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به استئوبلاست بررسی شده است.
مواد و روش ها: سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی نژاد ویستار استخراج شده و شناسایی به کمک روش ایمونوسیتوشیمی انجام شد. در گروه های تجربی، سلول های بنیادی با غلظت های 600، 700 و800 میلی گرم در لیتر زعفران و نیز غلظت های فوق الذکر زعفران همراه با غلظت 7-10×5 مولار ویتامین D3 جهت القا تمایز استفاده شد. گروه کنترل هیچ گونه تیماری دریافت نکرد. تمایز سلول ها با سنجش فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز پس از 10 روز و رنگ آمیزی آلیزارین رد در روز 21 پس از تیمار بررسی گردید.
نتایج: فعالیت آلکالین فسفاتاز گروه های دریافت کننده ویتامین D3 و زعفران در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری داشت. هم چنین، میزان فعالیت این آنزیم در گروه های تیمار توام زعفران و ویتامینD3 نسبت به کاربرد هریک به تنهایی افزایش داشت. رنگ آمیزی آلیزارین رد، اثرات تمایزی ویتامین D3، زعفران و تیمارهای توام آنها بر سلول های بنیادی به سمت به استئوبلاست را نشان داد و بیشترین اثر تمایزی در گروه تجربی زعفران همراه با ویتامین D3 مشاهده شد. نتیجه گیری: کاربرد توام زعفران و ویتامین D3 دارای اثرات معنی دار در تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان به استئوبلاست ها می باشد. |
|
واژههای کلیدی: استئوبلاست، تمایز، زعفران، سلول بنیادی، ویتامینD3 |
|
متن کامل [PDF 399 kb]
(2019 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
medicine, paraclinic دریافت: 1393/7/28 | ویرایش نهایی: 1393/8/7 | پذیرش: 1393/7/28 | انتشار: 1393/7/28
|
|
|
|