[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه 1383 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 25-29 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان
میترا حنانی* ، مسعود مطلبی کاشانی، سید غلامعباس موسوی، عباس بهرامی
، hannani_m@kaums.ac.ir
چکیده:   (6352 مشاهده)

سابقه و هدف:‌ با توجه به عوارض شناخته شده استرس گرمایی در محیط‌های گرم از جمله نانوایی‌ها و عدم اطلاع از وضعیت آن در کاشان و به منظور تعیین استرس گرمایی و عوامل مربوط به آن، این تحقیق روی کارگران نانوایی‌های شهر کاشان در تابستان سال 1382 انجام گرفت.

مواد و روش‌ها: پژوهش به روش توصیفی روی 175 کارگر (شاطر و نان درآور) در 100 نانوایی که به طور تصادفی انتخاب شدند، انجام شد. جهت تعیین استرس گرمایی محیط با استفاده از شاخص WBGT از دستگاه WBGT با مدل HSM100 استفاده شد و مطابق با روش استاندارد ISO 7234 اندازه‌گیری‌ها در گرم‌ترین ساعات روز تابستان صورت پذیرفت. در این مطالعه عواملی نظیر تکنیک پخت، نوع نانوایی، نوع تهویه و فضای نانوایی‌ها مورد بررسی و قضاوت آماری قرار گرفت.

یافته‌ها: از مجموع 100 نانوایی مورد مطالعه، 51 نانوایی دارای تکنولوژی پخت ماشینی و 49 نانوایی دارای تکنولوژی پخت سنتی بودند و از مجموع 175 کارگر مورد مطالعه در این نانوایی‌ها 107 نفر (1/61 درصد) در محیط‌های با استرس گرمایی کار می‌کردند. میزان استرس گرمایی در نانوایی‌های سنتی 2/54 درصد و در نانوایی‌های ماشینی 8/45 درصد بود و کارگرانی که در نانوایی با تکنولوژی پخت سنتی کار می‌کردند 3/3 برابر بیشتر از کارگران نانوایی ماشینی در مواجهه با استرس گرمایی بودند. (3/3= OR ).

نتیجه‌گیری و توصیه‌ها: استرس گرمایی در نانوایی‌های کاشان نگران‌کننده بوده و در نانوایی‌های سنتی به مراتب بیشتر از نانوایی‌های ماشینی است، لذا انجام برخی تغییرات در تکنولوژی پخت سنتی را به صورت تحقیق پیشنهاد می‌نماید.

واژه‌های کلیدی: استرس گرمایی، شاخص WBGT، نانوایی، کاشان
متن کامل [PDF 169 kb]   (3684 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۸۷/۸/۱۴
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hannani M, Motallebi Kashani M, Mousavi S G A, Bahrami A. Evaluation of workplaces heat stress for bakers in kashan city. Feyz. 2004; 8 (3) :25-29
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-238-fa.html

حنانی میترا، مطلبی کاشانی مسعود، موسوی سید غلامعباس، بهرامی عباس. بررسی استرس گرمایی محیط در کارگران نانوایی های کاشان. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1383; 8 (3) :25-29

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-238-fa.html



دوره 8، شماره 3 - ( فصلنامه 1383 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3781