:: دوره 18، شماره 3 - ( دو ماه نامه 1393 ) ::
جلد 18 شماره 3 صفحات 285-281 برگشت به فهرست نسخه ها
گزارش دو مورد درمان شیلوتوراکس مادرزادی با اکتریوتاید
محمد باقر حسینی ، سعید اصلان آبادی ، احمد صفری ، صنم میرزایی
دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، hovaalim@yahoo.com
چکیده:   (6519 مشاهده)

سابقه و هدف: شیلوتوراکس مادرزادی به تجمع مایع لنفاتیک درون فضای پلور گفته می­شود. مواردی که به درمان محافظه کارانه پاسخ نمی­دهند، معمولا نیاز به جراحی دارند. اگرچه اکترئوتاید (آنالوگ سوماتواستاتین) به­طور موفقیت آمیزی برای درمان شیلوتوراکس استفاده شده است، اما مکانیسم اثر آن کاملا مشخص نمی­باشد و اعتقاد بر این است که از طریق کاهش جریان لنف احشایی اثر می­کند.

معرفی بیمار: در این گزارش به معرفی دو مورد درمان شیلوتوراکس مادرزادی با اکترئوتاید که به درمان حمایتی (حمایت تغذیه­ای و درناژ) پاسخ نداده بودند و به­دلیل اجتناب سرویس جراحی از مداخله، با هدف کمک به بیمارانجام شده، ­پرداخته می­شود. مورد اول یک شیرخوار50 روزه با ظاهر سندرم نونان و دیگری نوزادی 18 روزه مبتلا به شیلوتوراکس مادرزادی ایدیوپاتیک می­­باشد. درمان با بهبودی سریع علائم تنفسی در مدت کوتاهی از شروع مصرف اکترئوتاید همراه بود و بهبودی کامل علائم بالینی در شیرخوار اول 12 روز و در بیمار دوم 10 روز بعد از شروع درمان اتفاق افتاد. انفوزیون اکترئوتاید ابتدا با دوز mic.gr/kg/hr 3 شروع شد و روزانه mic.gr/kg/hr 1 افزوده شد و به حداکثر دوز mic.gr/kg/hr 8 رسید. در پیگیری 2 ماه بعد بیماران مشکلی نداشتند.

نتیجه­گیری: به­نظر می­رسد درمان با اکترئوتاید به­صورت انفوزیون به­عنوان روشی موثر و ایمن و جایگزین جراحی در درمان شیلوتوراکس مادرزادی مقاوم در نوزادان و شیرخواران قابل استفاده باشد. البته برای مشخص شدن نقش واقعی اکترئوتاید در درمان شیلوتوراکس مادرزادی نیاز به مطالعات بیشتری می باشد.

واژه‌های کلیدی: شیلوتوراکس مادرزادی، افیوژن پلور، سندرم دیسترس تنفسی
متن کامل [PDF 210 kb]   (2239 دریافت)    
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1393/4/3 | ویرایش نهایی: 1393/4/17 | پذیرش: 1393/4/3 | انتشار: 1393/4/3


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 18، شماره 3 - ( دو ماه نامه 1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها