دانشگاه علوم پزشکی اصفهان ، a_ebrahimi@med.mui.ac.ir
چکیده: (5534 مشاهده)
سابقه و هدف: صرع از فراگیرترین اختلالات مغزی است که در جوامع مختلف بین نیم تا یک درصد افراد جامعه را مبتلا میسازد. هدف از انجام این پژوهش تعیین اثر بخشی آموزش مهارتهای مقابله (مقابله درمانگری) بر کاهش تنیدگی بیماران مبتلا به صرع بود.
مواد و روشها: این مطالعه از نوع کارآزمایی بالینی است. آزمودنیها شامل 60 نفر از مصروعین عضو انجمن صرع استان اصفهان، در شش ماه دوم سال 1389 بودند که بهصورت تصادفی از لیست اسامی اعضای انجمن صرع استان اصفهان انتخاب شده و در دو گروه 30 نفرهی آزمایش و کنترل قرار گرفتند. سپس، برنامه آموزش و تمرین آموزش مقابله با استرس در هشت هفتهی دو ساعته اجرا شد. پیش و پس از اجرای آموزش و تمرین، پرسشنامهی مقابلهی لازاروس – فولکمن، مقیاس افسردگی، استرس و اضطراب و Depression, Anxiety, Stress Scale (DASS) تکمیل شد.
نتایج: نتایج نشان داد که 60 درصد افراد گروه آزمایش و 3/53 درصد افراد گروه کنترل زن بودهاند. بیشتر پاسخگویان در گروه آزمایش (7/36 درصد) در محدودهی سنی 24-18 سال و در گروه کنترل 30 درصد افراد در محدودهی سنی 24-18 سال بودهاند. یافتهها نشان داد آموزش مهارتهای مقابله با استرس بر کاهش تنیدگی افراد مصروع مؤثر است (01/0> P). همچنین، مهارت آموزی مقابله با استرس بر نمرات همه خرده مقیاسهای راههای مقابلهای بهجز دوریجویی، خویشتنداری، و مسؤلیتپذیری مؤثر بوده است (01/0>P).
نتیجهگیری: یافتههای این پژوهش حاکی از آن است که آموزش مهارت شیوههای مقابله بهعنوان یک روش درمانی میتواند در طرح درمانی این بیماران ادغام شود.
Mamanpush M, Aghayusefi A, Ebrahimi A, Mirmahdi R. Impact of coping-skills training on reducing tension in patients with epilepsy . Feyz 2014; 18 (2) :116-121 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2238-fa.html
مأمن پوش مریم، آقایوسفی علیرضا، ابراهیمی امراله، میرمهدی رضا. اثر بخشی آموزش مهارت های مقابله ای بر کاهش تنیدگی بیماران مبتلا به صرع. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1393; 18 (2) :116-121