بررسی اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ایجاد شده با پنتیلن تترازول در موش سوری نر
|
نسرین حیدریه ، حسین نیک زاد ، طیبه جمشیدی آرانی*  |
دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، ، tayebejamshidy@yahoo.com |
|
چکیده: (9173 مشاهده) |
سابقه و هدف: صرع شایع ترین اختلال عصبی پس از سکته مغزی می باشد . گیاهان دارویی با داشتن مواد دارویی متنوع طبیعی و خواص متفاوت، گزینه مناسبی برای کشف داروهای جدید جهت مداوای صرع میباشند. در این تحقیق اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ناشی از تزریق درون صفاقی پنتیلن تترازول ( PTZ ) در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روشها: در این مطالعه موش های سوری نر نژاد NMRI در 6 گروه (8=n) دوزهای مختلف کاتچین (200 ، 150 ، 100 ، 50 ، 25 mg/kg ) و یگ گروه ( کنترل ) نرمالین سالین، دریافت کردند و بعد از 30 دقیقه به هر حیوان mg/kg 80 پنتیلن تترازول بهمنظور ایجاد تشنج تزریق شد. تمامی تزریقات بهصورت درون صفاقی انجام گرفت . سپس، زمان شروع حملات تشنجی و مدت زمان هر یک از مراحل تشنج در گروه های آزمایش و کنترل اندازهگیری و ثبت گردید . نتایج: نتایج بررسی نشان داد که دوزهای mg/kg 1 0 0 ، 1 5 0 و 200 باعث تأخیر در شروع حملات تشنجی ( آستانه تشنج ) و فازهای 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5 تشنج نسبت به گروه کنترل میشوند ( 001/0>P) . نتیجهگیری: در مجموع میتوان گفت تزریق درون صفاقی کاتچین سبب ایجاد تاخیر در شروع حملات در فازهای مختلف تشنج میگردد. |
|
واژههای کلیدی: کاتچین چای سبز، تشنج، پنتیلن تترازول، صرع، موش سوری نر |
|
متن کامل [PDF 268 kb]
(2764 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
medicine, paraclinic دریافت: 1392/5/26 | ویرایش نهایی: 1392/6/13 | پذیرش: 1392/6/13 | انتشار: 1392/6/13
|
|
|
|