[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 4 - ( دوماه نامه 1392 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 331-337 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ایجاد شده با پنتیلن تترازول در موش سوری نر
نسرین حیدریه، حسین نیک زاد، طیبه جمشیدی آرانی*
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، ، tayebejamshidy@yahoo.com
چکیده:   (4137 مشاهده)

سابقه و هدف: صرع شایع ­ ترین اختلال عصبی پس از سکته مغزی می ­ باشد . گیاهان دارویی با داشتن مواد دارویی متنوع طبیعی و خواص متفاوت، گزینه مناسبی برای کشف داروهای جدید جهت مداوای صرع می­باشند. در این تحقیق اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ناشی از تزریق درون صفاقی پنتیلن تترازول ( PTZ ) در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: در این‌ مطالعه‌ موش ­ های سوری نر نژاد NMRI در 6 گروه (8=n) دوزهای‌ مختلف کاتچین ‌(200 ، 150 ، 100 ، 50 ، 25 mg/kg ) و یگ گروه ( کنترل ) نرمالین سالین، دریافت کردند و بعد از 30 دقیقه‌ به‌ هر حیوان ‌ mg/kg 80 پنتیلن تترازول به‌­منظور ایجاد تشنج‌ تزریق‌ شد. تمامی تزریقات به­صورت درون صفاقی انجام گرفت . سپس،‌ زمان‌ شروع‌ حملات‌ تشنجی و مدت زمان هر یک از مراحل تشنج در گروه ­ های‌ آزمایش‌ و کنترل‌ اندازه‌گیری‌ و ثبت ‌ گردید .

نتایج: نتایج‌ بررسی‌ نشان ­ داد که‌ دوزهای‌ mg/kg 1 0 0 ، 1 5 0 و 200 باعث‌ تأخیر در شروع‌ حملات‌ تشنجی ( آستانه تشنج ) و فازهای 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5 تشنج ‌ نسبت به گروه کنترل می­شوند ( 001/0>P) .

نتیجه­گیری: در مجموع می­توان گفت تزریق درون صفاقی کاتچین سبب ایجاد تاخیر در شروع حملات در فازهای مختلف تشنج می­گردد.

واژه‌های کلیدی: کاتچین چای سبز، تشنج‌، پنتیلن تترازول‌، صرع، موش‌ سوری نر
متن کامل [PDF 268 kb]   (1048 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA code


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidarieh N, Nikzad H, Jamshidi–Arani T. Effect of green tea catechins on PTZ-induced seizure in male mice. Feyz. 2013; 17 (4) :331-337
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2013-fa.html

حیدریه نسرین، نیک زاد حسین، جمشیدی آرانی طیبه. بررسی اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ایجاد شده با پنتیلن تترازول در موش سوری نر. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1392; 17 (4) :331-337

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2013-fa.html



دوره 17، شماره 4 - ( دوماه نامه 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3731