[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 17، شماره 4 - ( دوماه نامه 1392 ) ::
جلد 17 شماره 4 صفحات 331-337 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ایجاد شده با پنتیلن تترازول در موش سوری نر
نسرین حیدریه، حسین نیک زاد، طیبه جمشیدی آرانی
کارشناس ارشد دانشگاه آزاد اسلامی، واحد قم، ، tayebejamshidy@yahoo.com
چکیده:   (4034 مشاهده)

سابقه و هدف: صرع شایع ­ ترین اختلال عصبی پس از سکته مغزی می ­ باشد . گیاهان دارویی با داشتن مواد دارویی متنوع طبیعی و خواص متفاوت، گزینه مناسبی برای کشف داروهای جدید جهت مداوای صرع می­باشند. در این تحقیق اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ناشی از تزریق درون صفاقی پنتیلن تترازول ( PTZ ) در موش سوری نر مورد بررسی قرار گرفت.

مواد و روش‌ها: در این‌ مطالعه‌ موش ­ های سوری نر نژاد NMRI در 6 گروه (8=n) دوزهای‌ مختلف کاتچین ‌(200 ، 150 ، 100 ، 50 ، 25 mg/kg ) و یگ گروه ( کنترل ) نرمالین سالین، دریافت کردند و بعد از 30 دقیقه‌ به‌ هر حیوان ‌ mg/kg 80 پنتیلن تترازول به‌­منظور ایجاد تشنج‌ تزریق‌ شد. تمامی تزریقات به­صورت درون صفاقی انجام گرفت . سپس،‌ زمان‌ شروع‌ حملات‌ تشنجی و مدت زمان هر یک از مراحل تشنج در گروه ­ های‌ آزمایش‌ و کنترل‌ اندازه‌گیری‌ و ثبت ‌ گردید .

نتایج: نتایج‌ بررسی‌ نشان ­ داد که‌ دوزهای‌ mg/kg 1 0 0 ، 1 5 0 و 200 باعث‌ تأخیر در شروع‌ حملات‌ تشنجی ( آستانه تشنج ) و فازهای 1 ، 2 ، 3 ، 4 و 5 تشنج ‌ نسبت به گروه کنترل می­شوند ( 001/0>P) .

نتیجه­گیری: در مجموع می­توان گفت تزریق درون صفاقی کاتچین سبب ایجاد تاخیر در شروع حملات در فازهای مختلف تشنج می­گردد.

واژه‌های کلیدی: کاتچین چای سبز، تشنج‌، پنتیلن تترازول‌، صرع، موش‌ سوری نر
متن کامل [PDF 268 kb]   (1009 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: ۱۳۹۲/۵/۲۶ | پذیرش: ۱۳۹۲/۶/۱۳ | انتشار: ۱۳۹۲/۶/۱۳
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Heidarieh N, Nikzad H, Jamshidi–Arani T. Effect of green tea catechins on PTZ-induced seizure in male mice. Feyz. 2013; 17 (4) :331-337
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2013-fa.html

حیدریه نسرین، نیک زاد حسین، جمشیدی آرانی طیبه. بررسی اثر کاتچین چای سبز بر تشنجات ایجاد شده با پنتیلن تترازول در موش سوری نر. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1392; 17 (4) :331-337

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2013-fa.html



دوره 17، شماره 4 - ( دوماه نامه 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3647