سابقه و هدف: پژوهش حاضر، به بررسی اثربخشی استفاده از روش درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد در درمان اختلال وسواس فکری و عملی مقاوم به درمان در 3 بیمار مبتلا پرداخته است.
مواد و روشها: یک طرح تک موردی در سه بیمار مبتلا به وسواس مقاوم به درمان استفاده شد. بهمنظور سنجش بیماران، مقیاس وسواس فکری و عملی ییل-براون، پرسشنامه اضطراب و افسردگی بک و نیز یک مقیاس فرآیندی مور استفاده قرار گرفت.
نتایج: نتایج حاکی از کاهش چشمگیر در علائم وسواسی، نمرات افسردگی و اضطراب، میزان اعتقاد به افکار وسواسی، پریشان زایی افکار وسواسی و لزوم پاسخدهی به آنها در سنجش پس از درمان بود و این کاهشها تا یک ماه پس از درمان نیز حفظ شد.
نتیجهگیری: فرآیند درمان و نتایج بهدست آمده در این پژوهش حاکی از آن است که درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد میتواند روش درمانی مؤثری برای بیماران مبتلا به وسواس مقاوم به درمان باشد.
Izadi R, Abedi M R. Alleviation of obsessive symptoms in treatment-resistant obsessive-compulsive disorder using acceptance and commitment-based therapy. Feyz Med Sci J 2013; 17 (3) :275-286 URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1963-fa.html
ایزدی راضیه، عابدی محمدرضا. کاهش علائم وسواس در بیماران مبتلا به وسواس فکری و عملی مقاوم به درمان از طریق درمان مبتنی بر پذیرش و تعهد . مجله علوم پزشکی فيض. 1392; 17 (3) :275-286