[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 750-749 برگشت به فهرست نسخه ها
طبقه بندی عناصر کم مقدار در تغذیه
مهری علی اصغرپور ، مرجان رهنمای فرزامی
مرکز تحقیقات آزمایشگاه مرجع سلامت ، aliasgharpour@health.gov.ir
چکیده:   (10644 مشاهده)

سابقه و هدف: عناصر کم مقدار از املاح مورد نیاز در رژیم غذایی محسوب می­شوند و برای رشد، حفظ و بازیافت سلامت در موجودات زنده در مقادیر کم ضروری هستند. با توجه به شاخص­های تغذیه، 19 عنصر کم­مقدار شناسایی و به­صورت زیر طبقه­بندی شده­اند (سازمان جهانی بهداشت): عناصر کم مقدار ضروری مانند مس و غیره؛ عناصر کم­مقدار محتمل ضروری مانند منگنز و غیره؛ و عناصر کم­مقدار سمی مانند سرب و غیره.

مواد و روش­ها: از پایگاه­های http://www.britannica.com/EBchecked/topic/601406/trace-element و http://www.tree.com/health/supplements-trace-elements.aspx در نوشتن این مقاله مروری استفاده شده است.

نتایج: عناصر کم­مقدار ضروری در مقادیر µ 50 تا mg 18 در روز برای افراد لازم بوده و به­عنوان کاتالیزور واکنش­های شیمیایی و یا بخشی از مولکول­های بزرگ در بدن فعال هستند. 6 عنصر کم مقدار ضروری شامل کروم، مس، روی، مولیبدن، سلنیوم و ید است. اطلاعات محدود در مورد عناصر کم­مقدار محتمل ضروری در اختیار می­باشد. احتمالا این عناصر عملکرد مفیدی در فعالیت­های بیولوژی بدن نداشته و شامل منگنز، سیلیکون، نیکل، بور و وانادیم می­باشند. عناصر کم­مقدار سمی ممکن است نقش اساسی در بدن ایفا کنند، در حالی­که در مقادیر زیاد برای سلامت زیان­آور بوده و شامل سرب، فلوئور، کادمیوم، لیتیوم، آلومینیوم، آرسنیک، قلع و جیوه می­باشند.

نتیجه­گیری: اهمیت بعضی از عناصر کم­مقدار، به­صورت "واحد" و یا "ترکیب" در سلامت موجودات زنده شناخته شده است. با وجودی که عناصر گروه یک برای حفظ سلامت موجودات ضروری می­باشند، بیشتر این عناصر سمی (گروه سوم) هستند. ضرورت بررسی بیشتر و نقش این عناصر در سلامت و کنترل بیماری­ها لازم می­باشد.

واژه‌های کلیدی: عناصر کم مقدار، مسومیت فلزات سنگین، موجود زنده، بازدارنده رشد
متن کامل [PDF 129 kb]   (1930 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/15 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aliasgharpour M, Rahnamaye-Farzami M. Trace elements classification in human nutrition. Feyz 2013; 16 (7) :749-750
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1846-fa.html

علی اصغرپور مهری، رهنمای فرزامی مرجان. طبقه بندی عناصر کم مقدار در تغذیه . مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :749-750

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1846-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645