بررسی مقایسه ای عناصر آهن، روی، منگنز و مس در شوید و شنبلیله
|
مجتبی انتظاری ، فرزانه پایروند |
دانشگاه آزاد اسلامی ، mojtabaentezari@yahoo.com |
|
چکیده: (33048 مشاهده) |
سابقه و هدف: نقش عناصر کمیاب در فرآیندهای مختلف بیوشیمیایی بدن، حیاتی و غیر قابل انکار است. استفاده از دو گیاه شوید و شنبلیله در رژیم غذایی و هم چنین در مکمل های دارویی غذایی می تواند به حفظ سلامت و تندرستی افراد کمک بنماید. این تحقیق به منظور بررسی مقایسه ای عناصر کمیاب آهن، روی، منگنز و مس در دو گیاه دارویی فوق انجام پذیرفته است. مواد و روشها: در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا مقدار ثابتی از دو گیاه دارویی شوید و شنبلیله به صورت تازه تهیه شد و پس از تولید خاکستر مرطوب آنها، اقدام به اندازه گیری عناصر کمیاب آهن، روی، منگنز و مس گردید. کلیه اندازهگیریها توسط دستگاه جذب اتمی در مقابل محلول های استاندارد چهار عنصر مذکور انجام گردید. نتایج: نتایج حاصل از اندازه گیری عصاره این دو گیاه برای چهار عنصر فوق به صورت ذیل به دست آمد: شوید [آهن (49/9)، مس (173/0)، منگنز (131/1) و روی (311/1)] و شنبلیله [آهن (24/2)، مس (255/0)، منگنز (959/0) و روی (514/1) میلی گرم در100 گرم گیاه تازه]. نتیجه گیری: در مقایسه دو گیاه دارویی مذکور عناصر گیاه شنبلیله به استثناء عنصر منگنز بیشتر از گیاه شوید بود و عنصر مس کمترین مقدار را به خود اختصاص داده بود. با توجه به مقادیر این عناصر، گیاهان شوید و شنبلیله از نظر شیمیایی و استفاده دارویی و درمانی اهمیت بالایی داشته و مصرف غذایی آنها برای حفظ سلامتی و تندرستی توصیه می گردد. |
|
واژههای کلیدی: شوید، شنبلیله، آهن، روی، مس، منگنز و دستگاه جذب اتمی |
|
متن کامل [PDF 93 kb]
(1947 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1391/12/12 | ویرایش نهایی: 1391/12/12 | انتشار: 1391/12/25
|
|
|
|