[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 596-595 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر مصرف کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2
نیره پارسائیان
دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد ، n_parsaeyan@yahoo.com
چکیده:   (9601 مشاهده)

سابقه و هدف: دیابت شیرین یک اختلال پیچیده متابولیکی با ریسک بیماری قلبی و عروقی است. کروم یک ماده غذایی ضروری است و نقش آن در متابولیسم کربوهیدرات و لیپیدها کمتر شناخته شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2 است.

مواد و روش ها: پنجاه نفر بیمار دیابتی نوع 2 انتخاب شده و روزانه دو عدد کپسول 200 میکروگرمی کروم به مدت 6 هفته مصرف کردند. به آنها توصیه شد که عادت غذایی و سبک زندگی خود را تغییر ندهند. نمونه قند خون ناشتا، پروفایل لیپیدی و مالون دی آلدئید خون آنها در ابتدا و در پایان مطالعه اندازه گیری و آنالیز شد.

نتایج: نتایج این مطالعه دلالت بر این دارد که مصرف کروم در بیماران دیابتی نوع 2 باعث کاهش گلوکز خون (3/48 درصد، 01/0>P)، کلسترول تام (28/6 درصد، 02/0>P)، تری گلیسرید (36/11 درصد، 1/0P<)، LDL (28/17 درصد، 5/0>P) و مالون دی آلدئید (37/11 درصد، 5/0>P) می گردد، و این در حالی است که باعث افزایش میزان HDL (78/5 درصد، 5/0>P) می شود.

نتیجه گیری: در مجموع می توان گفت که مصرف کروم اثرات مفیدی بر میزان قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون بیماران دیابتی نوع 2 دارد.

واژه‌های کلیدی: کروم، دیابت قندی نوع 2، قند خون، پروفایل لیپیدی، پراکسیداسیون لیپیدها
متن کامل [PDF 127 kb]   (1498 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1391/12/8 | انتشار: 1391/12/25
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Parsaeian N. ffect of Chromium supplementation on blood glucose, lipid profile and lipids peroxidation in type 2 diabetic patients. Feyz 2013; 16 (7) :595-596
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1759-fa.html

پارسائیان نیره. اثر مصرف کروم بر قند خون، پروفایل لیپیدی و پراکسیداسیون لیپیدهای خون در بیماران دیابتی نوع 2. مجله علوم پزشکی فيض. 1391; 16 (7) :595-596

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1759-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645