[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 15، شماره 3 - ( فصلنامه 1390 ) ::
جلد 15 شماره 3 صفحات 267-273 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388
محمدرضا رضائی مفرد، فاطمه رنگرز جدی ، سید غلامعباس موسوی
استاديار دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، rangrazejeddi_f@kaums.ac.ir
چکیده:   (4819 مشاهده)

سابقه و هدف: مقادیر زیادی از پروتئین‌ها، کالری و املاح معدنی از نان تامین می‌شود که وجود جوش شیرین، مانع جذب آنها شده و نمک زیاد نیز بیماری‌های متعددی ایجاد می‌کند. هدف این تحقیق تعیین میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی‌های مهر دشت نجف آباد بود.

مواد و روش ها: مطالعه توصیفی مقطعی روی نان نانوایی‌های مهردشت نجف آباد (50 نانوایی) در سال 1388 صورت پذیرفت. برای نمونه گیری، به هر نانوایی 4 بار مراجعه و 2 قرص نان پخت اول؛ در کل 400 نمونه؛ به‌صورت تصادفی انتخاب گردید. PH و نمک به‌ترتیب مطابق استانداردهای 2628 و 2577 موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران سنجیده شدند.

نتایج: 5/91 درصد نمونه‌ها، PH کمتر از 2/6 داشتند. بیشترین PH بالا در نان‌های لواش با 5/12 درصد مشاهده شد. 5/64 درصد نمونه‌ها نمک، بیش از حد استاندارد داشتند. تفاوت فراوانی PH بالای 2/6 و فصول مختلف (042/0=P) از لحاظ آماری معنی‌دار اما اختلاف بین نمک و فصل معنی‌دار نبود.

نتیجه گیری: میزان جوش شیرین در نان‌های جامعه مورد پژوهش بالا نیست. استفاده از جوش شیرین در بعضی از انواع نان مانند لواش هنوز نیاز به توجه و نظارت دارد. ترویج استفاده از نان‌هایی مانند سنگک که فاقد جوش شیرین است و آموزش به نانوایان و مردم از طریق رسانه‌های عمومی و دستگاه‌های ذی‌ربط توصیه می‌گردد.

واژه‌های کلیدی: جوش شیرین، نمک طعام، نان، نانوایی
متن کامل [PDF 205 kb]   (1583 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۰/۶/۲۰
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei-Mofrad M R, Rangraz-Jeddi F, Mousavi S G A. Amount of baking soda and salt in bakeries of Mehrdasht city (Najafabad) during 2009-10. Feyz. 2011; 15 (3) :267-273
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1248-fa.html

رضائی مفرد محمدرضا، رنگرز جدی فاطمه، موسوی سید غلامعباس. بررسی میزان جوش شیرین و نمک در نان نانوایی های مهردشت نجف آباد در سال 1388. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1390; 15 (3) :267-273

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1248-fa.html



دوره 15، شماره 3 - ( فصلنامه 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3658