[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 9، شماره 4 - ( فصلنامه 1384 ) ::
جلد 9 شماره 4 صفحات 42-36 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تأثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک و آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شهرستان الیگودرز
نادیا رضایی ، فریده طاهباز ، مسعود کیمیاگر ، حمید علوی مجد
چکیده:   (10853 مشاهده)

سابقه و هدف: روشهای پزشکی ـ تغذیه ای در بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 از بروز و پیشرفت عوارض جلوگیری می کند. این بررسی با هدف تعیین تاثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک مبتلایان به دیابت نوع 1 در شهرستان الیگودرز در خردادماه سال 1381 اجرا شد.

مواد و روشها: این بررسی بعد از بیماریابی در مراکز بهداشتی در الیگودرز، به صورت نیمه تجربی خود ـ شاهدی ( self-control ) بر روی افراد شر کت کننده انجام گردید. تن سنجی، تکمیل پرسشنا مه های مصرف مواد غذایی و ارزیابی دانش، نگرش و عملکرد یا KAP Knowledge, Attitude and Practic نمونه ها توسط کارشناس تغذیه و اندازه گیری فراسنجهای بیوشیمیایی با روشهای استاندارد، قبل و بعد از 3 ماه آموزش تغذیه انجام شد. از آزمونهای آماری t مزدوج و مک نمار برای مقایسه نتایج استفاده گردید.

یافته ها : در 30 بیمار مورد بررسی قند خون ناشتا از 61/12 ± 84/239 به 02/91 ± 74/183 میلی گر م در د سی لیتر و مقدار کلسترل تام از 86/60 ± 23/224 به 08/34 ± 86/163 میلی گرم در دسی لیتر کاهش یافت (001/0 p< ). درصد هموگلوبین گلیکوزیله، کلسترول LDL پلاسما و پروتئین ادرار 24 ساعته پس از آموزش به طور معنی داری کاهش یافتند (001/0 p< ). همچنین کراتینین سرم نیز کاهش نشان داد (001/0 p< ). پس از آموزش، مقدار کلسترل مصرفی در رژیم غذایی به طور معنی دار کاهش (01/0 p< ) مقدار فیبر غذایی، ویتامین C و فولات به طور معنی د اری افزایش یافتند (001/0 p< ). میانگین نمره آگاهی و میانگین نمره عملکرد نیز به طور معنی داری افزایش یافتند (001/0 p< ).

نتیجه گیر ی: یافته های این مطالعه اهمیت آموزش تغذیه را برای کنترل متابولیک بهتر بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 روشن می سازد. به نظر می ر سد با ایجاد یک مرکز دیابت در شهرستانهایی مانند الیگودرز بتوان بیماران را بطور مداوم تحت مراقبت و آموزش قرار داد.

واژه‌های کلیدی: آموزش تغذیه، دیابت نوع 1، کنترل متابولیک، آگاهی، نگرش، عملکرد
متن کامل [PDF 264 kb]   (3044 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/8 | ویرایش نهایی: 1387/8/8 | انتشار: 1384/10/25
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Rezaei N, Tahbaz F, Kimiagar M, Alavi Majd H. Effect of nutrition education on metabolic control of subjects with type 1 diabetes. Feyz 2006; 9 (4) :36-42
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-119-fa.html

رضایی نادیا، طاهباز فریده، کیمیاگر مسعود، علوی مجد حمید. بررسی تأثیر آموزش تغذیه بر کنترل متابولیک و آگاهی، نگرش و عملکرد بیماران مبتلا به دیابت نوع 1 شهرستان الیگودرز. مجله علوم پزشکی فيض. 1384; 9 (4) :36-42

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-119-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 9، شماره 4 - ( فصلنامه 1384 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 46 queries by YEKTAWEB 4645