:: دوره 15، شماره 2 - ( فصلنامه 1390 ) ::
جلد 15 شماره 2 صفحات 187-174 برگشت به فهرست نسخه ها
سندروم قبل از قاعدگی و طب مکمل در ایران: مرور سیستماتیک
راحله بابازاده ، افسانه کرامت
دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ، raheleh621@yahoo.com
چکیده:   (10444 مشاهده)

سابقه و هدف: بسیاری از زنان علائم سندروم قبل از قاعدگی را تجربه کرده و برای رهاشدن از آن به درمان های طبیعی یا طب مکمل روی می آورند. ارائه دهندگان مراقبت های بهداشتی باید برای کمک به زنان در راستای گرفتن تصمیم مبتنی بر شواهد در ارتباط با مصرف این درمان های جایگزین، به اطلاعات باکیفیت و قابل دسترسی مجهز باشند. هدف از این مطالعه بررسی کارآزمایی های بالینی انجام شده در ارتباط با داروهای گیاهی، طب مکمل و جایگزین برای درمان سندروم قبل از قاعدگی در ایران و تحلیل اثر بخشی آنان در کاهش شدت علائم سندروم قبل از قاعدگی است.

مواد و روش ها: جستجوی الکترونیکی از ابتدا تا تیرماه 1389 در بانک های اطلاعاتی Medline، Sid، Irandoc، Magiran، مجله گیاهان دارویی و مجله پژوهش در علوم ورزشی انجام شده و علاوه بر این ها برای اطمینان خاطر بیشتر، از طریق اینترنت و با استفاده از موتورهای جستجوی Google و Yahoo کارآزمایی های انجام شده در ایران مشخص گردید. کتاب نامه مقالات نیز مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت جستجوی دستی پایان نامه های دانشجوی در این زمینه انجام شد.

نتایج: اطلاعات به دست آمده از استفاده از ورزش برای کاهش علائم سندروم قبل از قاعدگی حمایت می کند. به علاوه، این یافته ها نشان دهنده مفید بودن گل راعی، زعفران، گل مغربی، رژیم نشاسته، رازیانه و بابونه، ویتاگنوس، جینکو بیلوبا، طب فشاری و مشاوره گروهی در این زمینه است.

نتیجه گیری: از بین تمام روش های ذکر شده فقط ورزش دارای شواهد بیشتر برای استفاده در تسکین سندروم قبل از قاعدگی می‌باشد. برای کاربردی شدن سایر روش ها، مطالعات بیشتر با طراحی های قوی تر ضروری است.

واژه‌های کلیدی: طب جایگزین، طب مکمل، گیاهان دارویی، سندروم قبل از قاعدگی، مرور سیستماتیک
متن کامل [PDF 330 kb]   (7293 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1390/4/1 | انتشار: 1390/3/25


XML   English Abstract   Print



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 15، شماره 2 - ( فصلنامه 1390 ) برگشت به فهرست نسخه ها