[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) ::
جلد 16 شماره 7 صفحات 665-666 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی مقایسه ای عناصر آهن، روی، منگنز و مس در شوید و شنبلیله
مجتبی انتظاری ، فرزانه پایروند
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه آزاد اسلامی ، mojtabaentezari@yahoo.com
چکیده:   (28950 مشاهده)

سابقه و هدف: نقش عناصر کمیاب در فرآیندهای مختلف بیوشیمیایی بدن، حیاتی و غیر قابل انکار است. استفاده از دو گیاه شوید و شنبلیله در رژیم غذایی و هم چنین در مکمل های دارویی غذایی می تواند به حفظ سلامت و تندرستی افراد کمک بنماید. این تحقیق به منظور بررسی مقایسه ای عناصر کمیاب آهن، روی، منگنز و مس در دو گیاه دارویی فوق انجام پذیرفته است.

مواد و روش‌ها: در این مطالعه آزمایشگاهی ابتدا مقدار ثابتی از دو گیاه دارویی شوید و شنبلیله به صورت تازه تهیه شد و پس از تولید خاکستر مرطوب آنها، اقدام به اندازه گیری عناصر کمیاب آهن، روی، منگنز و مس گردید. کلیه اندازه‌گیری‌ها توسط دستگاه جذب اتمی در مقابل محلول های استاندارد چهار عنصر مذکور انجام گردید.

نتایج: نتایج حاصل از اندازه گیری عصاره این دو گیاه برای چهار عنصر فوق به صورت ذیل به دست آمد: شوید [آهن (49/9)، مس (173/0)، منگنز (131/1) و روی (311/1)] و شنبلیله [آهن (24/2)، مس (255/0)، منگنز (959/0) و روی (514/1) میلی گرم در100 گرم گیاه تازه].

نتیجه گیری: در مقایسه دو گیاه دارویی مذکور عناصر گیاه شنبلیله به استثناء عنصر منگنز بیشتر از گیاه شوید بود و عنصر مس کمترین مقدار را به خود اختصاص داده بود. با توجه به مقادیر این عناصر، گیاهان شوید و شنبلیله از نظر شیمیایی و استفاده دارویی و درمانی اهمیت بالایی داشته و مصرف غذایی آنها برای حفظ سلامتی و تندرستی توصیه می گردد.

واژه‌های کلیدی: شوید، شنبلیله، آهن، روی، مس، منگنز و دستگاه جذب اتمی
متن کامل [PDF 93 kb]   (803 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: ۱۳۹۱/۱۲/۱۲
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >



XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Entezari M, Payravand F. A comparative study of Iron, Zinc, Manganese, and Copper in Anethum graveolens L. and Trigonella foenum-graecum L. herbs. Feyz. 2013; 16 (7) :665-666
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1797-fa.html
انتظاری مجتبی، پایروند فرزانه. بررسی مقایسه ای عناصر آهن، روی، منگنز و مس در شوید و شنبلیله. دوماه نامه علمي ـ پژوهشي فيض. 1391; 16 (7) :665-666

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-1797-fa.html

دوره 16، شماره 7 - ( ضميمه 1391 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی پژوهشی فیض ::: دانشگاه علوم پزشکی کاشان KAUMS Journal ( FEYZ )
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 790 queries by yektaweb 3506