[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 17، شماره 6 - ( دوماه نامه 1392 ) ::
جلد 17 شماره 6 صفحات 544-537 برگشت به فهرست نسخه ها
مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره های مختلف برگ گیاه صبر زرد بر میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی
آرش بابایی ، حدیث طوافی ، میلاد منافی ، آمنه فهیمی فر
دانشگاه ملایر ، arash_babaei@yahoo.com
چکیده:   (6147 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به آلودگی وسیع قارچ آسپرژیلوس فلاووس بر مواد غذایی، مهار کامل رشد آن اجتناب ناپذیر است. گیاه صبر زرد به­دلیل دارا بودن ترکیب­های ضد میکروبی، فعالیت­های ضد قارچی و ضد باکتریایی را نشان می­دهد. هدف از این مطالعه، مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره­های استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد بر رشد آسپرژیلوس فلاووس و ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 می­باشد.

مواد و روش­ها: فعالیت ضد قارچی عصاره­های استونی، اتانولی، متانولی و آبی گیاه صبر زرد به­روش Agar Plate Diffusion بررسی شد. عصاره­ها در غلظت­های 0، 102، 103، 104 و 105 میکرولیتر بر لیتر مورد آزمایش قرار گرفتند. به­منظور ارزیابی اثر عصاره بر میزان تولید آفلاتوکسین B1 ، از عصاره­ی استونی استفاده گردید و به­کمک روش HPLC میزان سم تولیدی اندازه­گیری شد.

نتایج: بیشترین فعالیت ضد قارچی (100 درصد)، در غلظت 105 میکرولیتر بر لیتر عصاره استونی دیده شد. میزان مهار تولید آفلاتوکسین در غلظت 2000 میکرولیتر بر 50 میلی­لیتر محیط کشت، 94/40 درصد و در غلظت 2 میکرو لیتر بر 50 میلی­لیتر، 14/18 درصد گزارش شد.

نتیجه­گیری: عصاره­ی استونی گیاه صبر زرد می­تواند به­عنوان عامل ضد قارچی موثرتری بر مهار رشد آسپرژیلوس فلاووس نسبت به حلال­های دیگر باشد. هم­چنین، این عصاره باعث کاهش تولید آفلاتوکسین B1 توسط قارچ آسپرژیلوس فلاووس می­شود.

واژه‌های کلیدی: آسپرژیلوس فلاووس، آفلاتوکسین B1، فعالیت ضد قارچی، گیاه صبر زرد، HPLC
متن کامل [PDF 272 kb]   (2229 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: medicine, paraclinic
دریافت: 1392/9/10 | ویرایش نهایی: 1392/9/21 | پذیرش: 1392/9/10 | انتشار: 1392/9/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Babaei A, Tavafi H, Manafi M, Fahimifar A. Comparing the in vitro antifungal activity of various Aloe vera leaf extracts on Aspergillus flavus growth and aflatoxin B1 production. Feyz 2014; 17 (6) :537-544
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2104-fa.html

بابایی آرش، طوافی حدیث، منافی میلاد، فهیمی فر آمنه. مقایسه فعالیت ضد قارچی عصاره های مختلف برگ گیاه صبر زرد بر میزان رشد قارچ آسپرژیلوس فلاووس و تولید آفلاتوکسین B1 در شرایط آزمایشگاهی. مجله علوم پزشکی فيض. 1392; 17 (6) :537-544

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-2104-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 17، شماره 6 - ( دوماه نامه 1392 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645