[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره مجله :: شماره جاری :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
بانک‌ها و نمایه‌ها::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
اخلاق در پژوهش::
برای داوران::
تسهیلات پایگاه::
تماس با ما::
::
Basic and Clinical Biochemistry and Nutrition
..
DOAJ
..
CINAHL
..
EBSCO
..
IMEMR
..
ISC
..
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
enamad
..
:: دوره 7، شماره 3 - ( فصلنامه 1382 ) ::
جلد 7 شماره 3 صفحات 7-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اندازه گیری همزمان ویتامین A و E به روشHPLC Reversed Phase
محمد حسین اعرابی ، محمود جلالی
، aarabi_mh@kaums.ac.ir
چکیده:   (10087 مشاهده)

سابقه و هدف: با توجه به نقش آنتی اکسیدانی و خواص حفاظتی ویتامین ها ی A و E در مقابل سرطان ارزیابی آنها از اهمیت بالایی برخوردار است. انداز ه گیری این ویتامین ها نیاز به رو ش های دقیق و قابل اعتمادی دارد، لذا به منظور انداز ه گیری دقیق هم ز مان ویتامین A و E با دستگاه HPLC , این تحقیق انجام گرفت.

مواد و رو ش ها: تحقیق به روش Exploratory survey انجام گرفت. پس از استخراج و آماده سازی نمونه سرمی, 50 میکرولیتر از این نمونه به دستگاه HPLC تزریق شد. روش انداز ه گیری به روش کروماتوگرافی فاز معکوس با آشکار ساز (دتکتور) UV و ستون Super Pacpep-S با سرعت جریان ( Flow rate ) 5/1 میلی لیتر در دقیقه و فاز متحرک متانول 95 درصد و مدت زمان آزمایش 15 دقیقه بود. زمان بازداری, درصد تغییرپذیری, تکرارپذیری, تاثیر زمان و نیز میزان بازیافت ویتامین ها اندازه گیری شد.

یافته ها : ویتامین A , رتینیل استات (استاندارد داخلی) و ویتامین E به ترتیب در محدوده زمانی 4/3, 7/4 و 5/11 دقیقه از ستون خارج شدند. حد تشخیص دستگاه برای ویتامین A حدود ng/ml 25 و برای ویتامین E حدود m g/ml 1 بود. بازیافت ویتامین A و E به ترتیب 2/78 و 8/90 درصد بود.

نتیجه گیر ی: انداز ه گیری ویتامین A و E به روش HPLC همراه با تغییراتی در رو ش های قبلی, روشی عملی در بالا بردن کیفیت انداز ه گیری آنها به ویژه قسمت بازیافت ویتامین ها است. انجام پژوهش ها ی دیگر برای بالا بردن کیفیت انداز ه گیری ویتامین ها ی A و E توصیه می شود.

واژه‌های کلیدی: اندازه‌گیری، ویتامین A، ویتامین E، ‌HPLC
متن کامل [PDF 467 kb]   (15371 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1387/8/14 | انتشار: 1382/7/23
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Aarabi M H, Jalali M. Simultaneous measurement of vitamin A and E using reversed phase HPLC. Feyz 2003; 7 (3) :1-7
URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-227-fa.html

اعرابی محمد حسین، جلالی محمود. اندازه گیری همزمان ویتامین A و E به روشHPLC Reversed Phase. مجله علوم پزشکی فيض. 1382; 7 (3) :1-7

URL: http://feyz.kaums.ac.ir/article-1-227-fa.html



Creative Commons License
This open access journal is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial ۴.۰ International License. CC BY-NC ۴. Design and publishing by Kashan University of Medical Sciences.
Copyright ۲۰۲۳© Feyz Medical Sciences Journal. All rights reserved.
دوره 7، شماره 3 - ( فصلنامه 1382 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علوم پزشکی فیض Feyz Medical Sciences Journal
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 45 queries by YEKTAWEB 4645